Jak dlouho se budeme podřizovat mužům?

Blaho mužů bývá často u žen na prvním místě. Snažíme se našim Alfa samcům podstrojovat, co to jen dá. Chceme, aby byl muž spokojený, klidný a cítil se příjemně při sledování svého oblíbeného sportovního kanálu samozřejmě nejlépe s teplým obědem na stole. Proč se můžeme pro blaho mužského pokolení přetrhnout? Muž je ten, co vydělává peníze a žena je ta, která se stará o teplo rodinného krbu a spokojenost své drahé polovičky. Snažíme se fungovat podle zajetého stereotypu našim maminek a babiček či si dnešní doba péči o muže stále žádá? Tajemství sexuality je prý velmi jednoduché. Reprodukční strategie funguje tak, že muž se má ucházet o ženu, která se mu zdá být nejkvalitnější a žena si má z těchto uchazečů uvážlivě vybrat svého muže. Tento princip je jednoznačný, proč ovšem po výběru toho správného muže o něj musíme po zbytek života pečovat? Neměla by být ve vztahu vyrovnanost?

Jak dlouho se zvládnete přetvářet?

Muž je hlavou rodiny. Rozhoduje o tom, co se bude daný den dělat a jak. Žena pouze čeká na vyslovená přání své druhé polovičky a dané tužby se snaží, co možná nejdříve uskutečnit. Je jedno zda s láskou či bez ní, jednoduše je uskuteční a to i z větší či menší přetvářkou. Můžeme se ovšem přetvářet donekonečna? Nevyrovnaná domácnost není pouze znakem neprůbojných žen. Ba naopak i ženy, které se cítí být silnými či silnými jsou, často nedokážou muži odporovat. Spíše si na tento zajetý model domácnosti snaží zvyknout a brát ho jako samozřejmost. Mnohé ženy tento stav berou jako samozřejmost, kterou vidí u svých maminek, které každý den usedají za jídelní stůl se strachem v očích, zda bude živitel rodiny spokojen s jídlem, které se pro něj připravovalo celý den. Často ženy od svých maminek slýchávají, že o muže je potřeba pečovat, aby byl doma klid, kdo ovšem pečuje o nás ženy? S vyrovnaností sobě vlastní, každé ráno svému protějšku raději přenecháme větší porci míchaných vajíček a kávu s menší dávkou smetany. Proč, protože je to muž a o muže je třeba pečovat, to že poté hledáme nejbližší automat na bagety v zaměstnání a snídáme nad ranními resty, je již věc druhá.

Ženská sexualita se značně liší od té mužské

Pokud děláme pouze věci, které si muž žádá, nejspíše tento modul přenášíme i do svého sexuálního života. Ovšem zde nastává problém, který spočívá v ženské sexualitě, která je od té mužské hodně vzdálená. Žena má spoustu tváří a především nálad. Sama často neví, co chce a proč to chce. Někdy bývá žena citlivá a touží po pohlazení, jindy je zase nedůtklivá a chce být sama. Pokud se ovšem žena napasuje do škatulky, která se bude líbit především partnerovi a bude se mu snažit vycházet vstříc i v sexuální oblasti, je to špatně. To, co neustále vyhovuje našemu partnerovi, nemusí vždy dobře vyhovovat nám samým. Proto i zde platí, že bychom se neměli neustále podřizovat mužskému pokolení, které je pro nás mnohdy modlou. Říct svůj názor a touhy je základem kvalitního, pevného a dlouhotrvajícího vztahu, který je založen na rovnocennosti obou partnerů.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient