Nová studie našla spojení mezi nezaměstnaností a hraním her

Videohry jsou již od časů svého vzniknutí a jejich vpádů do každé moderní domácnosti viněny za kvanta věcí – od obezity, nechuti k domácím pracím, a tak podobně, ovšem poslední studie na toto téma z nich dělá ještě zásadní sociální problém – i.e. důvod, proč je dnes tolik lidí bez práce.

Pod studií jsou podepsáni experti z Princetonu, Rochesteru a Chicaga a odhalili v ní, že mladí muži bez univerzitního vzdělání pracují od roku 2000 stále méně a méně. Mnoho z nich je „sólo“ a žije u příbuzných a říká, že hry jim zabírají většinu času (když nepočítáme TV/video/PC obecně, tak jde právě o hry, kterým věnují většinu času).

Jak se zdá, může za tím být více věcí: video hry jsou dnes extra-pohlcující protože útočí na naše smysly ve stále dokonalejší hi-tech podobě. A většina z nich zabere víc času a studia, vážného přemýšlení, nežli blbinky typu River Raid či Mario Bros, nad nimiž seděli jejich rodiče (pokud patřili k vyvoleným).

Hry jsou dnes také poměrně velmi levná zábava – roční náklady na hraní na PC jsou jenom asi 3-4 tisíce Kč celkem, což je proti jiným koníčkům vysloveně zadarmo. Ono to má jistou logiku, proč utrácet desítky tisíc za sport, když si ho člověk může střihnout dnes virtuálně?

Ale jak to tak bývá, s hrami se přece jen mohou táhnout i nějaké ty problémy (hemeroidy s nevhodných židlí namátkou). Ale ještě než se vrhnete na svoje ratolesti s desítkami zákazů, tak si přečtěte následující: „Průzkum nezjistil přímou souvislost mezi hraním her a nezaměstnaností!“. Když má někdo víc volného času, musí ho také více nějak „spálit“. Není nakonec lepší zachraňovat princezny, než sedět na panelákovém hřišti a dívat se celý den na další auta a beton okolo + „sportovat“ na tomto “čerstvém vzduchu”? Nakonec vy také jistě čtete příběhové knihy a to je taktéž forma „duševní drogy“, o sledování nablblých nekonečných seriálů ani nemluvě…

Zdroj + Foto: www.MensHealth.com

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient