Jaké jsou přednosti Senior Parku?

V mysli každého seniora se skrývají obavy z toho, že se jednoho dne stane přítěží pro své blízké. Každý z nás by si přál být celý život naprosto samostatný a soběstačný, ale s přibývajícím věkem jsou některé činnosti stále obtížnější a obtížnější, až si uvědomíme, že už na všechno sami nestačíme. Opustit svůj domov a přestěhovat se ke svým blízkým, či do specializovaného zařízení je pro seniory často velkou změnou a ránou pro jejich psychiku. Jednak proto, že se nechtějí stát přítěží pro ostatní, ale také proto, že je čeká velké množství změn, které starší osoby velmi těžko snášejí.

Naštěstí však existuje místo, které poskytuje seniorům bezpečný domov, kvalitní služby, avšak s možností zachování dosavadního způsobu života. Senior Park nedaleko Brna je alternativou domova s pečovatelskou službou, či domova pro seniory. Jedná se o druh seniorského bydlení, který svým obyvatelům nabízí možnost samostatného bydlení v bezbariérových bytech. Díky tomu je vhodný i pro osoby se sníženou schopností pohybu a vozíčkáře.

Místní obyvatelé se však nemusejí podřizovat pravidlům a pevnému režimu, který by měnil jejich zvyky. Záleží pouze na nich, jak budou trávit své dny, kdy budou jíst, spát a podobně. Mohou zde dokonce mít své čtyřnohé miláčky, kteří jim mohou dělat společnost.

Senioři se mohou také zapojovat do aktivnějšího způsobu života. Jsou pro ně totiž pořádány nejrůznější akce, které mají zážitkový i vzdělávací charakter. Pokud se však někdo nechce účastnit, nemusí. Záleží totiž na každém, zda se zapojí, či nikoliv. Obyvatelé mohou svůj čas trávit nejen ve svém bytě, ale také v atriu, které je součástí areálu a poskytuje příjemné a pohodové prostředí pro relaxaci a jiné oddechové činnosti. I návštěvy obyvatelů jsou vítány a mohou u svých blízkých kdykoliv i přenocovat.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient