Jste pro nebo proti kožešinovým farmám?

Už tento pátek by se v Parlamentu mělo hlasovat k zákonu zakazujícím kožešinové farmy. Na to reagují ochránci zvířat peticí a také klecí umístěnou na Malostranském náměstí v Praze, ve které se pravidelně střídají lidé podporující zákaz.

A proč jsou kožešinové farmy tolik diskutované a opovrhované? Je to hlavně z důvodu nevhodných na až hrozných podmínek, ve kterých jsou zvířata na kožešinových farmách chována. Některé názory jsou takové, že kožešinové farmy někdy až hraničí s týráním zvířat. Zvířata jsou totiž chována v těsných klecích, které ani nemají pevné dno, takže jsou zvířata nemocná. Navíc pro kožešiny jsou chována zvířata původně divoká, tedy norek, liška obecná a liška polární, a tato zvířata jsou z chovu v klecích deformována i poruchami chování. Nejběžnější je sebepoškozující chování a stereotypní pohyby, například obíhání klece nebo nabíhání ho stěny klece.

Navíc, proč si kupovat kůži zvířete, které bylo jen pro tu kůži za takto špatných podmínek odchováno a zabito, když si můžu pořídit velmi věrnou imitaci? Jistě, mnoho lidí stále věří na tu ,,pravou” kožešinu, ale možná by bylo dobré posunout se spolu s pokrokem.

Nejnovější výzkum veřejného mínění z roku 2015 uvádí, že 74% dotázaných lidí považuje za zbytečné zabíjení zvířat pro kožešinu. 78% lidí si myslí, že by se společnost bez pravých kožešin obešla. A konečně pro zákaz kožešinových farem se vyslovilo 70% dotázaných zatímco se zákazem nesouhlasí jen 19%. I tato čísla ukazují, že společnost nejspíš zákon o zákazů kožešinových farem přijme kladně.

A co si o tomto tématu myslíte Vy?

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient