Máte šanci získat půjčku, když jsou vaše příjmy nízké?

S nízkým příjmem má člověk spoustu starostí. Nejenže neustále přemýšlí o tom, jak vyjít s penězi, aby mohl v klidu zaplatit bydlení, ale aby mu také zbylo na ostatní potřeby a trochu zábavy. Řešením finanční krize, do níž se může dostat každý s nižšími příjmy, je půjčka. Jenže kdo vám půjčí, pokud mu nemůžete doložit dobrý příjem?

Půjčka bez doložení příjmu je pro lidi s malými příjmy a nízkou bonitou

Přeci jen se najdou poskytovatelé, kteří vám v takovéto situaci pomohou. Dnes se dá celkem bez problémů sjednat půjčka bez doložení příjmu. Je vhodná nejen pro lidi s nízkou mzdou, ale kupříkladu i pro začínající živnostníky, kteří za sebou nemají tak dlouhou historii podnikání a nemohou tudíž své příjmy doložit daňovým přiznáním. Půjčky bez doložení příjmu jsou dokonce užitečné i pro ženy na mateřské dovolené, ale i důchodce a studenty.

Kolik si můžete půjčit?

Jaký je v tom háček? Maximálně vyšší úroky. Proto je potřeba si vždy pečlivě zjistit, u koho si půjčujete. A ještě před samotným sjednáním si nechat spočítat, na kolik vás taková půjčka vyjde, zda-li ji příliš nepřeplatíte.

Pro živnostníky je alternativou nebankovní půjčka pro podnikatele, kdy mohou dosáhnout na vyšší obnos peněz. Jinak se běžně půjčky bez doložení příjmu poskytují řádově v jednotkách tisíc korun, maximálně kolem 10.000 Kč. Pokud se však osvědčíte, půjčku tedy řádně a včas splatíte, může vám být maximální částka navýšena klidně až třeba na 30.000 Kč.

Půjčka bez doložení příjmu může být v určitých případech i zajištěna formou zástavy movité či nemovité věci. V případě movité jde třeba o zástavu vozidla. Zde je ale na místě opravdu důkladně zvážit, zda půjčku budete schopni splatit, abyste případně o zastavený majetek nepřišli. Taková půjčka by vás pak přišla hodně draho. Obracejte se pouze na osvědčené společnosti a poskytovatele.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *