Paní na úklid? Ano či ne?

Každá žena mi dá za pravdu, že jí provází nepříjemné pocity vždy, když se k ní chystá někdo na návštěvu. Kdokoliv. Sestra, tchýně, švagrová či kamarádka se svým přítelem. Každá z nás otevírá vchodové dveře se slovy, „prosím nelekni se, mám tu hrozný binec!“. Není tomu tak dámy?

Pod pojmem hrozný binec se ovšem skrývají dvě hodiny uklízení a přehazování věcí z jedné místnosti do druhé a řada myšlenek v hlavě, které brebentí, ne ještě tu není uklizeno!. Jak ale vypadá naprosto perfektní úklid a kdo ho může zhodnotit? Moje sousedka, má tchýně či moje kamarádka, která má dle mých slov doma uklizeno vždy a to ač je to k nevíře? Dle mého názoru je uklízení ztrátou času. To mi jistě valná většina z vás potvrdí, ovšem žijte v chaosu a nepořádku, to nejde. Jak ale stíhat starost o rodinu, vaření a 8 až 10 hodin v práci a k tomu všemu mít ještě ve svém bytě podlahu, ze které by se rovnou dala servírovat večeře? To je prostě nadlidský výkon, na který mají čas pouze ty ženy, které se nudí a svůj volný čas nedokážou trávit jiným způsobem než úklidem. Mít doma totiž normálně uklizeno a mít doma absolutně perfektně uklizeno, jsou dva pojmy, které se navzájem vylučují. A ještě jedna otázka na závěr. Je paní na úklid ostudou či skvělým pomocníkem, který je v dnešní hektické době k nezaplacení či naopak?

Můj domov, mé království!

O svůj domov je třeba pečovat, o tom žádná. Ovšem v současné době je péče o domácnost něčím, co nazýváme žroutem času. Kolik užitečných věcí bychom mohli stihnout namísto pobíhání s hadrem po bytě? Například přečíst si pěknou knížku, jít si zaběhat, zajít si se svým mužem na sklenku vína a mnoho dalších perfektních věcí, které byste rozhodně vyměnili za saponát na podlahu, není tomu tak? To ovšem nejde a ať chceme nebo ne, téměř každý den doma musíme uklízet. Ještě že pány tvorstva starost o domácnost příliš netrápí a mají po práci alespoň špetku volného času na odreagování. Slovo odreagování je pro nás ženy ovšem naprosto cizím slovem. Pokud se ale vrátíme k otázce, zda je paní na úklid vhodnou variantou, která nám bude šetřit čas či něčím, za co bychom se měli stydět a cítit se nezodpovědně, moje odpověď zní, není na tom nic špatného. Pokud to rodině finance dovolí, není třeba trpět výčitkami, že jsem neschopná a líná, když si neumím uklidit v bytě, ba naopak. Miluji svůj život natolik, že si ho chci užívat plnými doušky, ovšem ne s mopem v ruce.

Paní na úklid není selháním

Mnoho žen by paní na úklid ve svém domě jednoduše nesneslo. Nechtějí, aby se jim šťourala v šuplících a rovnala jejich osobní věci. Nemají rády, když jsou věci na jiných místech, než na která jsou zvyklá. Tyto ženy by si většinou do svého bytu cizí pomocnou sílu jednoduše nepustili. Druhá polovina ženského pokolení ovšem takovouto pomoc v dnešní hektické době uvítá a bude jí velmi vděčná. A možná by chtělo na závěr zmínit, že mít paní na úklid není selháním ženy v domácnosti, ale je tomu přesně naopak.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient