Černé díry na peníze, podvod jako neziskovky a dotace

O zhoubnosti neziskovek, jako černých děr na peníze, jsem psala několikrát. Párkrát jsem se otřela i o zhoubné dotace. Ono to jde ruku v ruce. Globální dotační šílenství ve jménu společenského pokroku, moderních technologií a zejména ekologie je zneužívané rychle a efektivně. Počínaje solárním tunelem nám to zde jede ve velkém. Když vidím řepku na polích, ničící a drancující naši půdu, způsobující záplavy a nezadržující vodu, je mi smutno po našem dřívějším zemědělství. Tak úrodnou půdu zde máme a vozíme si umělohmotně chutnající hnusy z venku.

České lithium a elektromobily

Teď je to třeba české lithium, související Elon Musk a dotované elektromobily. Když se to dobře postaví, k pár miliardám dolarů soukromého majetku stát poskytne výhody z peněz všech chudých. Prodá se víc elektromobilů v zájmu planety a uhlíkové stopy. Hlavně si to umět ideově zdůvodnit. V zájmu nenasytných soukromých kapes se děje mnoho dalšího, třeba jako kácení deštných pralesů v zájmu jakési rádoby ekologie. Drzost a nesoudnost takového přístupu je naprosto mimo mé chápání.

Celosvětové a globální byznysy

Tyto celosvětové a globální byznysy pak vysoce aktivně komunikují se státy a politiky, zaměstnávají své lobbisty vymýšlející co nejvíce státy podporovaných dotačních projektů, které jsou placeny z našich veřejných rozpočtů. Oni jsou totiž tyto rozpočty v dnešní době mnohem bezpečnější a lepší byznys než jakýkoliv jiný. Taková sázka na jistotu. Pro získání státní dotace pak stačí přislíbit odpovědnému politikovi takovou trafičku po odchodu z parlamentu za hodně peněz. Nedaří-li se to, stačí jej velmi jednoduše zkorumpovat.

Obíráme daňové poplatníky

Je až vrchol drzosti, že všichni, co masivně pobírají dotace, obírají ostatní daňové poplatníky. Pak je tady legální vydírání, že pokud dotace nedostanou, nebo se jim meziročně nezvýší, svoje podnikání ukončí. Potom nám zřejmě hrozí, že se rozkrade ze státu méně peněz a to nás má asi mrzet. Nemusíme si pak z našich odvedených daní financovat umělou zaměstnanost. Zaměstnanec zaměstnaný z veřejných dotací se pak moc neliší od neproduktivního úředníka nebo státního zaměstnance.

Když se zruší dotace

Pokud by se všechny dotace všem firmám zrušily a peníze by zůstaly lidem formou snížených daní, stát by je pak prostě dále vůbec nepřerozděloval. Několik tisíc lidí by asi ztratilo uměle vytvořená pracovní místa, ale tisíce dalších, jenž jsou dnes naštvaní a totálně bez motivace, by mohlo začít třeba podnikat nebo konečně dělat jinou a užitečnou práci. Mohli by ostatním konečně poskytovat služby s dost výrazně vyšší přidanou hodnotou, než jakou vytvářeli doposud na dotované pracovní pozici. Dotační a investiční zhoubná strategie našich vlád z nás učinila levnou pracovní sílu, montovnu s investičně – pobídkovou ekonomikou. Přesunujeme tak z místa na místo balíky v logistických centrech a montujeme díly s minimální přidanou hodnotou lidské práce za minimální mzdy.

Kvalitní řemeslo a zlaté české ručičky

Kvalitní řemeslo je ohrožený druh a zlaté české ručičky nám vymírají. Kvalitní řemeslník je dnes k nesehnání, při tom se může živit lépe než naši předvzdělaní teoretici vycházející ze škol bez praxe. Máme sice velkou spoustu talentovaných IT odborníků a programátorů programujících mobilní aplikace, ale musí být pro koho programovat a co vytvářet. Něco nesrovnatelně výhodnějšího a užitečnějšího pro provozovatele podnikání i daňové poplatníky.

Dotace jako organizovaný zločin

Ano je to tak. Jde o legální rozkrádání veřejných peněz. Zcela drastické rozkrádání daní z příjmu, všech povinných odvodů, DPH, spotřebních i majetkových daní, které platíte celý život. A pak se dozvíte, že zdravotní péče bude zpoplatněna, na důchody nebude, a vy budete sekat trávu v parku. Jde o rozkrádání budoucnosti našich dětí. Všechny korporáty,  zkorumpované molochy a ten největší s názvem stát, zadlužuje i ty, co se vůbec ještě nenarodili, formou vzrůstajícího státního dluhu. Tak kolik zhoubných neziskovek a dotačních podvodů ještě přijde, než se dole lidé pořádně naštvou?

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient