Chraňte sebe i svůj majetek

protipožární dveře - Protipožární ocelové dveře

Až moc často se z televizních zpráv dozvídáme hrůzostrašné příběhy o neštěstích, které způsobil požár. A asi nikoho by nenapadlo, že na něj nebezpečí může číhat i u něj doma. Přitom právě v nedostatečně zabezpečených domácnostech nejčastěji dochází k vážným zraněním. Nikdy totiž nevíte, kdy může v domě vypuknout požár. Z toho důvodu je lepší, když můžete nějaké nešťastné události předejít včas. Chraňte tedy sebe i svůj majetek.

Protipožární dveřeprotipožární dveře

I když máte pocit, že se vás požár domácnosti netýká, protože této katastrofě dostatečně předcházíte, musíte si uvědomit i to, že jej může zavinit někdo jiný. Nejste vždy pány svého osudu. Asi každého jako první napadne hlásič požáru. V současné době však již existují i další věci, které vás proti ohni ochrání. Pořízení protipožárních dveří je tedy jen malá investice v porovnání s tím, co všechno můžete ztratit. Pokud navíc vybíráte vchodové dveře do panelového nebo činžovního domu, je vaší povinností zakoupit bezpečnostní protipožární dveře.

Protipožární ocelové dveře jsou spolehlivou ochranou proti šířícímu se požáru z vedlejších místností a chodeb. Nejčastěji se proto instalují do míst, kde zákon vyžaduje rozdělení takzvaných požárních úseků. To je především u místností s kotlem. Díky použitým materiálům a speciálním dveřním zárubním dovedou odolat plamenům i o velmi vysokých teplotách, a vy tak získáte dostatek času na bezpečný odchod a přivolání hasičů. Kromě samotných plamenů však spolehlivě zabraňují také průniku kouře, který je často hlavní příčinou úmrtí.

Bezpečnost především

Protipožární dveře jsou vyrobeny ze speciálních důkladně testovaných materiálů. U každých dveří je uvedena také požární odolnost, která udává, kolik minut dveře odolají plamenům. Nemusíte se bát, že protipožární dveře naruší vzhled celého bytu. Nejsou to žádná železná vrata. V dnešní době se vyrábějí v dřevěném i skleněném provedení.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient