Z deníčku studentky 20: volná hodina

Volná hodina, obědová pauza, hodinovka… Ať už tomu říkáme jak chceme, vždycky máme na mysli tu nejlepší hodinu v rozvrhu, totiž hodinu kdy se neučíme.

Měla by to být pauza především na oběd, ale je využívána i k učení na hodiny v odpoledním vyučování, dodělávání úkolů a odpočinku. Teď, se stoupající teplotou, nás sluníčko doslova tahá ze školních lavic ven, do přírody. A i když ve městě je ta příroda ohraničená plotem a omezená tisíci pravidel, je to potěšení i tak. Už jenom procházka po prosluňeném městě, dokáže s unaveným studentem udělat divy. A co teprve v zimě, to nás zaručeně probere jen vystrčení hlavy ze dveří, dál už se mnozí dobrovolně nedostanou.

Někteří si o volné hodině i zdřímnout, což je samozřejmě také výborný prostředek k doplnění energie. Tu možnost mají ale pouze studenti ubytovaní na internátu. A to se potom stává, že na odpolední vyučování přichází kluci, většinou jsou to kluci kteří si dělají naschvály a schválně nevzbudí spolužáka, pozdě a omlouvají se, že zaspali.

Dalším záchytným místem, zvláště pro dojíždějící, je školní knihovna. V knihovně jsou počítače volně k využití, takže jde vyřídit hodně důležitých věcí. Také je v knihovně relativní ticho, takže vhodně prostředí pro učení. A když na to přijde, i ty knížky, které by měly být v knihovně prioritou, nejsou k zahození.

Volná hodina je celkově úžasná, taková poslední šance doučit se na odpoledne, odpočinout si a trochu si provětrat hlavu.

 

Minulou povídku, tu o exkurzi do školní kaple, můžete najít zde: http://www.svobodnyblog.cz/2017/05/denicku-studentky-19-exkurze-skolni-kaple/

One thought on “Z deníčku studentky 20: volná hodina

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *