Z deníčku studentky 21: příprava známek na vysvědčení

Jak už to tak na konci roku bývá, studenti se snaží opravit si výsledné známky a někdy se zdá, že někteří učitelé se jim to snaží zkazit.

Ano, i takoví se najdou. Možná to znáte, když se učitel tváří jako největší dobrák a při zkoušení vás potopí.

V tomto studenty stresujícím čase se projevuje zvláštní vlna zapomínání. Zvláštní v tom, že studenti už toho mají v hlavách tolik, že zapomínají úplně všechno jakoby jim to vytékalo ušima a co je horší, zapomínají i učitelé. Ale ti nezapomenou jen tak látku nebo úkol, ale zapomínají neškeré domluvy se studenty, které uzavřeli. Je to opravdu k vzteku, když se domluvíte s profesorem, že se necháte vyzkoušet a on vás v hodině nevidí, když se hlásíte, nebo vás vidí, ale řekne že další hodinu.

Je totiž nutné podotknout, že plány studentů jsou při zkouškách podstatné asi jako venkovní teplota nebo počet mravenců na chodníku před školou. Teda vůbec. Hlavní je, aby učitel mohl splnit osnovy, které, což zjistí těsně před koncem roku, jsou obsáhlejší než si myslel.

Ale abych nehanila jen učitele a profesory, i studenti mají velký podíl na tom nestíhání. Na opravování známky je totiž pořád času dost. Teda, pořád… Dokud nám konec roku krvelačně nedýchá na krk, tak je všechno v pořádku. Zdánlivě v pořádku. A potom najednou není v pořádku vůbec nic, učivo se nestíhá, známky jsou rapidně dolů studenti podléhají panice.

Po tomto náročném období, které jsme více či méně úspěšně zvládli, následuje sladká, i když poněkud krátká, odměna. Dva měsíce prázdnin! Už aby to bylo…

Minulý článek najdete zde: http://www.svobodnyblog.cz/2017/06/denicku-studentky-20-volna-hodina/

One thought on “Z deníčku studentky 21: příprava známek na vysvědčení

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *