Konkurz na domácího mazlíčka

Zvíře v domácnosti dokáže opravdu divy a to především tehdy, jsou-li v rodině děti. Kolikrát jste již během roku slyšeli prosby týkající se koupě domácího mazlíčka od vašich nejmenších? Ani to nedokážete spočítat, že? Někteří rodiče svým potomkům mazlíčka zakazují z toho důvodu, že se obávají toho, že dítě zvíře po čase omrzí a starost o něj zůstane zcela na nich. To je ovšem chyba. Pokud své děti naučíte zodpovědnosti hned v počátcích koupě domácího mazlíčka a určíte jim jasná pravidla, měla by se zodpovědnost a respekt ke zvířatům dostavit, co možná nejdříve. Navíc, kromě toho s nákupem domácího zvířete můžete hravě předejít alergii, která se u dětí stále častěji objevuje již ve velmi útlém věku. Tím pádem zabijete dvě mouchy jednou ranou. Nyní se ovšem naskýtá otázka, jakého mazlíčka vlastně pořídit? Je lepší pes, rybička anebo kočka?

Rybičky ocení alergici

Pokud vaše ratolest trpí alergií, je pro něj rybička skvělou kompenzací za zvíře, které bohužel nemůže ve své blízkosti strpět. Rybičky se ovšem rovněž hodí jako startovací zvířátka, o která se vaše děti budou moci starat. Pokud navíc pořídíte nenáročný druh rybek, kterým je kupříkladu mečovka mexicka či paví očko, jednoznačně u svého dítka zabodujete a pestrobarevný vodní svět ho bude několik večerů slastně ukájet. Problém ovšem nastává tehdy, kdy dítěti začne vadit, že si na rybičky jednoduše nemohou sáhnout. Pohlazení na srsti zde totiž v žádném případě nehrozí. Může se tak časem stát, že dítě rybičky jednoduše omrzí.

Kočka k malým dětem není výhrou

Pokud se rozhodnete pro koupi koťátka, nic moc vám plemeno dané kočky o její povaze neřekne. Kočky jsou individuální a často velmi nepředvídatelné. Velmi špatně se vyrovnávají s dětským křikem a jejich nepředvídatelnými a velmi unáhlenými pohyby. Kočka se poté může cítit nervózně a vystresovaně, což často vede k agresivní reakci a následným poraněním kůže, způsobených škrábanci od kočky. Ovšem i tak má toto zvíře něco do sebe a tím je její samostatnost, o které se u psích přátel hovořit nedá. Kočka většinu času tráví nejraději doma a už vůbec nevyžaduje pozornost ani časté vycházky. Klid je ovšem přesně to, co jí děti nedopřejí, tudíž od kočiček raději ruce pryč.

Psa bude milovat celá rodina

Pes je nejčastěji se vyskytujícím dětským přáním, které se týká pořízení zvířátka. Největší a nejčastější chybou, které se lidé při pořizování psího mazlíčka dopouštějí je, že podceňují jeho náročnost. I malé plemeno dokáže napáchat pěknou neplechu a bude si rovněž žádat vaší neutuchající pozornost a lásku. Péče o pejska je ovšem velmi náročná a je potřeba do ní zainteresovat celou rodinu. Pejsek ovšem jakožto takový mazlíček dokáže velmi rychle naučit vaše děti zodpovědnosti a respektu.

Vice o plemenech koček a psů se dozvíte ZDE

6 názorů na “Konkurz na domácího mazlíčka”

  1. Mám tři psy, takže si rovněž umím živě představit, jak by to u nás doma vypadalo 😀 🙂

    1. stejně jako u nás 😀
      kočka mrtvá pes štasný, ale nehápající co po něm chceme! vždyt toho parazita (kočku) sežral 🙂 🙂

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient