Soudní spor s Diag Human ČR prohrála. 24 účtů k obsluze státních dluhopisů odstaveno.

Soudní spor s Diag Human jsme definitivně prohráli. Dne 12. května v 11 hodin večer byly na příkaz lucemburského vrchního exekutorského úřadu obstaveny ve 24 lucemburských, švýcarských, amerických, francouzských a čínských bankách všechny účty, které Česká republika používá a mohla by použít k obsluze státních dluhopisů.

Významný evropský finanční trh je pro Českou republiku zapovězen až do okamžiku splacení dluhu. Podobně drastický krok ještě nikdy v historii nebyl použit proti členskému státu EU. Společnost Diag Human v minulosti prohrála soudy v Rakousku, Švýcarsku i ve Francii. Díky tomu jsme nepřišli o původně zajištěná umělecká díla, přijdeme však o peníze.

Zmrazení účtů České republiky ve 24 různých bankovních domech v Lucembursku

Vysvětlení vládní krize se tedy nabízí ve velkém. Demise – nedemise Bohuslava Sobotky, který jel do Lucemburska a hned druhý den začal právě s vládní krizí. Pokud někdo „projel“ naše peníze a zadlužil republiku obrovským stylem, je to právě tato vláda. Tedy ČSSD, ODS, TOP 09, KDU- ČSL. Teď ty zablokované účty jen před volbami ututlat, aby se to neprovalilo.

Je ale povinností premiéra Bohuslava Sobotky seznámit české důchodce, státní zaměstnance a celou českou veřejnost s tím, že je informace pravdivá. ČR 13 miliard korun podle rozhodnutí odvolacího soudu v Lucemburku dluží a bude jej splácet. Zmrazení účtů České republiky ve 24 různých bankovních domech v Lucembursku je dost důležitá zpráva. Za uveřejnění této informace děkuji Kláře Samkové a přidávám citaci v odkaze.

Prohráli jsme 13,5 miliardy – 1300 korun za každého včetně dětí

Česká republika tak prohrála více než 13,5 miliardy korun v soudním sporu s firmou Diag Human, která patří Čechošvýcarovi Josefu Šťávovi. Nejméně je to však 420 milionů eur, v závislosti na interpretaci verdiktu. Společnost ČR již od 90. let žaluje kvůli neuskutečněné obrovské státní zakázce na obchod s krevní plazmou.

Díky rozhodnutí soudu v Lucemburku tak nyní společnost Diag Human může našemu státu zabavit naše peníze na 24. bankovních kontech v Lucembursku. Dokonce se již ani nemůžeme odvolat, neboť se jedná o rozhodnutí odvolacího soudu. Podat můžeme pouze kasační stížnost, která ale již nic nezmění na tom, že lze v současné době zabavit výše uvedená bankovní konta. Česká republika se nyní zřejmě obrátí s opravným prostředkem na lucemburský Nejvyšší soud.

Státní kasa je prázdná, důchodci si k chodítku vezmou sekačku a alou sekat trávu do parku

Když tedy nový ministr financí Ivan Pilný převzal prázdnou státní kasu, (jistě byly i jiné důvody jejího vyprázdnění než zmrazené účty v Lucemburku), je jeho výrok o sekání trávy v parku důchodci asi i pochopitelný. Vysloužilý řidič autobusu nebo učitelka, která už v 70 letech nezvládá třicet dětí postižených ,,právy a demokracií“, neboť přes práva zapomínáme na úctu, respekt a povinnosti, nedostanou penzi. Za to se chopí sekačky a budou sekat trávu, dokud nepadnou. Jen by mě zajímalo, kdo je zaměstná. Už nyní chce každý pouze mladé flexibilní jedince…

Pilného prognóza:

“Penzijní systém samozřejmě dojede, dřív nebo později. Je třeba hledat cesty, jak z toho. Zatím se to nikomu nepodařilo. Moje děti nebudou dostávat důchod, z čeho by to proboha bylo? Musejí se o sebe postarat a šetřit si na stáří. Přemýšlet o tom, zda si koupit auto, jezdit na Seychely.”

Lidé živořící z minimálních mezd ale nejezdí na Seychely. A to ani ti, co mají mzdu průměrnou. Ivan Pilný si pamatuje, jak důchodci žebrali na nádraží o polévku. Zřejmě se mu nostalgicky stýská a chce tu dobu vrátit. A já věřím, že s tím, jaké lidi si do vlády volíme, se to jemu nebo jiným podaří.

Zdroj: „Tak je jasné, proč Bohouš začal vládní krizi.“ Zvěsti o velkém problému premiéra se vrší

Zdroj: Prohráli jsme zřejmě přes 13,5 miliardy. To je asi 1300 korun za každého včetně dětí

Zdroj: Česku zablokovali v Lucembursku 24 účtů, kauza Diag Human pokračuje

Zdroj: Pilný: ANO, bude líp. Až důchody skončí, senioři budou makat, “sekat v parku trávu”

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient