Mně je v létě nejlépe ve volnějším tričku. A co nosíte vy?

Máme za sebou teprve necelé dva týdny prázdnin, přesto už jsme si zažili pěkná horka. Teploty atakovaly třicítky, léto se nám představilo v plné parádě a mnozí už se začali zase těšit na zimu. Já nejsem výjimkou, vedra mi nedělají dobře a do sprchy bych mohla chodit prakticky pokaždé, když dojdu domů.

Dámské tričko Guadalupe
Dámské tričko Guadalupe

Vysoké teploty nesou špatně zejména menší děti, těhotné ženy a starší lidé. Přestože já ani do jedné skupiny nepatřím, jakmile se rtuť v teploměru vyšplhá nad 25 °C, potím se prakticky od rána do večera, jen co vystrčím hlavu z domu. A jak jsem zjistila, velký vliv na to má i oblečení.

Rozšiřuji zásobu volnějších triček s krátkým rukávem

V horkých dnech se mi nejvíce osvědčilo nosit klasická dámská trička s krátkým rukávem. Důležité je, aby triko nebylo příliš upnuté, jelikož pod volnější oblečení může občas fouknout vítr, a navíc pak není tolik vidět, když vám po zádech nebo ve žlábku mezi prsy teče pot.

Můžete sice namítnout, že lepší by bylo nosit dámská tílka s úzkými ramínky, ale já se v nich cítím nepohodlně. Neustále musím přemýšlet, jestli není vidět, jak se potím v podpaží, nebo zda náhodou výstřih neukazuje to, co by nemělo být vidět.

Kombinovat se dají se vším

Dámské tričko Victoria
Dámské tričko Victoria

Velkou výhodou obyčejných triček s krátkým rukávem je také snadné kombinování. Tričko lze vzít ke kraťasům i sukni, jen je potřeba vybrat správný model. Zatímco ke kraťáskům preferuji spíš variantu s vtipným nápisem, k sukni volím jednobarevné kousky. Na nákup jednobarevných triček se mi osvědčil internetový obchod Xfer.cz, kde lze nakoupit dětská, dámská i pánská trička s krátkým rukávem. Mám jich odtamtud slušnou zásobu, každý den si beru čisté.

S příliš horkým počasím a dusnem se snažím bojovat rovněž svazováním vlasů do culíku a neustálou zásobou antiperspirantů a tělových sprejů. Bez něčeho, díky čemu můžu po celý den vonět, bych v létě z domu nevyšla. A jak v horku přežíváte vy?

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient