Politická korektnost přes čáru. V britských univerzitách zmizí ze stěn a chodeb portréty a busty slavných předků.

Už jsme zase v totalitě. Kvůli tzv. politické korektnosti budeme překrucovat dějiny, přepisovat učebnice a tvářit se, že se něco nestalo. Historie se ale učí proto, aby se z ní lidé mohli poučit. Aby věděli, co je utvářelo. Překrucování a lži nikomu nepomohou.

Jako jediná si o tom dovolila hovořit televize Prima. Video se záznamem naleznete na Prima News a na FB.

ZPRÁVY PRIMA:

„Na britských univerzitách se studenti asi brzy dočkají šokujících změn. V rámci politické korektnosti totiž ze stěn a chodeb zmizí portréty a busty slavných předků. A důvod? Jsou příliš bílí a v zahraničních studentech z neevropských krajin prý mohou vyvolávat pocit úzkosti nebo vzpomínky na kolonialismus.“

Informoval o tom i konzervativní deník The Telegraph a zprávu převzaly Parlamentní listy. Mnoho lidí určité deníky vynáší do nebes a jiní ty samé haní. Podstatné je ale sdělení, které je samo o sobě dost šokující. Britský vzdělávací systém se dostává do vleku tzv. politické korektnosti a multikulturalismu. Konkrétně se jedná o prestižní vzdělávací institut King’s College London, který se nyní do značné míry vzdává své „bílé“ minulosti.

Totalita v novém hávu

Aby se „bílých mužů“ menšiny nebály, Britové sundávají obrazy slavných předků a odstraňují busty slavných předků. Kam až to necháme zajít? Kvůli násilné myšlence multikulturalismu popřeme spoustu obrovských osobností, které byli pro naše dějiny neopomenutelným přínosem? To je postavené na hlavu až to práská dveřmi. Nikdo přece nepopírá kolonialismus nebo třeba fašismus či nacismus. Jsou to fakta a naše historie. Dělat, že se něco nestalo není správná cesta.

Pryč s Nobelovou cenou

King’s College London se řadí mez nejprestižnější univerzity na světě. Mnoho absolventů zdejší univerzity získalo Nobelovu cenu. Bohužel ani tento nesporný fakt univerzitu neochrání před ideologií politické korektnosti a multikulturalismu mnohdy prosazovaných naprosto bizarním způsobem. Zatím jde o Ústav psychiatrie, psychologie a neurovědy. Jde ale o velmi nebezpečný počin, který se může šeredně vymknout z ruky. Přesto děkan ústavu, profesor Patrick Leman oznámil, že z prostor zmizí portréty a busty „vousatých bílých“ mužů.

Opovrhování výjimečností

Budeme opovrhovat průkopníky v mnohých oborech jenž přispěli značnou měrou k věhlasu Ústavu psychiatrie, psychologie a neurovědy na King’s College London? Těmi, jenž přispěli svými myšlenkami a dílem k tomu, aby se lidstvo dostalo o krok dál? Z pohledu aktivistů, studentů a dalších příslušníků britské levice jsou totiž tito muži údajně příliš „bílí“ a všichni jsou mužského pohlaví a to se z pohledu gender studies, multikulturalismu a politické korektnosti neodpouští.

Bílá a černá, zelená a fialová, nejde přece o barevné spektrum

Proč se na to ale díváme tak, že je někdo příliš bílý nebo příliš černý? O barvu pleti přece vůbec nejde. Ať jsou lidé třeba zelení nebo fialoví. Jde o pronikání zhoubných ideologií, tradic a zvyklostí, které jsou na našem území trestné a tvrdě se postihují. Nemůže někomu něco projít a jiný být za totéž souzen a odňata mu svoboda. Tím hůř, pokud je souzen ten, jehož je to rodná země. Máme určité zákony a pravidla a je nutné, aby se všichni, co nově přicházejí přizpůsobili. Jiná cesta není. To, že se naopak přizpůsobujeme my a ustavičně uhýbáme, nás posouvá mílovými kroky zpět. Je to cesta do pekel.

Když Nobelova cena pobuřuje

Otcové velkých nápadů a zakladatelé univerzity musí své místo uvolnit v rámci vytvoření „zdi rozmanitosti“ ženám a jedincům s barevnou pletí. „V našem ústavu nemohou být jen busty bílých vousatých mužů. Musíme být více modernější a interkulturnější,“ cituje deník děkana Lemana. Před 2lety na univerzitě odstraněna fotografie bývalého arcibiskupa z Canterbury lorda Careyho. Ten byl proti uzavírání sňatků mezi homosexuály.

Některé busty a portréty odstranění úplně, jiné budou umístěny tam, kde „budou méně pobuřovat“. „Plány byly jednoznačně podpořeny studentskými organizacemi. Snažíme se více reflektovat rozmanitost a soustředíme se i na výzkum z Asie, Afriky a dalších částí světa. Jsme přesvědčeni, že prostor pro studenty by neměl být vyplněn jen vousatými bílými muži z dvacátých let minulého století, ale měl by zahrnovat také odlišné etnické skupiny a jiné kultury,“ říká děkan, který svoji příslušnost k britským labouristům nijak neskrývá.

Jak to přijímá okolí

Hodně profesorů i studentů s počínáním souhlasí. Pronikají i kritické hlasy. „Jde o krok šílené politické korektnosti a dekolonizaci učebních osnov. Stačí, že studenti začnou křičet a vedení jim ihned vyjde vstříc. Faktem zůstává, že mnozí z nich mají problém být vzděláváni bílým mužem,“ cituje The Telegraph prezidenta King’s Conservative Association Sama Barretta.

Jak se na to díváte vy?

S odstraňováním zásadně nesouhlasím. Klidně přidejme obrazy a busty velkých žen a k tomu mužů i žen „černé pleti“, když to tak v rámci nově se rodící zhoubné ideologie chce děkan a jemu podobní rozlišovat. Já to tak nerozlišuji. Mě jen srdce usedá nad pohrdáním výjimečností a velkými osobnostmi. Nad pohrdáním předky, jenž v potu tváře budovali naše země. Pohrdání tradicemi a ničení toho dobrého, co se zdařilo. Buďme k sobě tolerantní, ale obě strany musí dělat stejné kroky vpřed. Tohle je cesta zpět. A mě jen děsí, kolik těch kroků zpět ještě bude.

Zdroj: Jsou to bílí muži, menšiny by se jich bály. Britové sundávají obrazy slavných předků a možná to půjde mnohem dál

Zdroj: Zpravodajství FTV Prima

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient