Posuvné dveře jako elegantní a efektivní součást interiéru

Rozhodujete se pro stavbu domu, nebo chcete jen poněkud změnit interiérové uspořádání vašeho domu či bytu? Pokud ano, rozhodně se vyplatí popřemýšlet o realizaci interiérových dveří. Když jsem si pomalu chystal podklady pro vlastní dům, také jsem se mimo projektové dokumentace postupně proplétal interiérovým uspořádáním. Naštěstí jsem tak činil s velkým předstihem a objevil moderní posuvné dveře. Vybrat je byl vcelku oříšek, protože existuje hned několik typů.

Včasný výběr

Nesmírně důležité je vybírat interiérové dveře co možná nejdříve. Jestliže se vám totiž líbí dveře do pouzdra, je nutné jejich zakoupení ještě před tím, než budete řešit hrubou stavbu. Právě v této fázi se stavební pouzdro musí začlenit do zdiva. Jestliže na to zapomenete, jsou nezbytné bourací práce a vše se pak zbytečně prodraží a prodlouží. Jinak ale samozřejmě existují i modely, jež se zavírají podél stěny, anebo shrnují. Tyto variace lze řešit klidně i ve stávajícím interiéru s minimem stavebních úprav, takže si dveře na stěnu můžete dokoupit v podstatě kdykoli.

Výhod je spousta

Lamelové shrnovací dveře LUCIANA DESIGN, model 3
Lamelové shrnovací dveře LUCIANA DESIGN, model 3

Proč vlastně volit posuvné dveře? Odpovědí bych našel více. V první řadě mi doma šetří spoustu prostoru. Zatímco u standardních dveřních křídel musíte počítat s tím, že se otevírají na stranu, u posuvných tomu tak není. Tím pádem máte navíc hned několik metrů prostoru, kam můžete položit květináč, botník nebo jiný solitér. Výborné je i otevírání. Obejde se bez vyvinutí zbytečně velké síly a já je osobně řeším jen dvěma prsty. Chod dveří je maximálně tichý, takže nevyruší ani drahou polovičku a děti, když ještě dřímají.

Dnes bych neměnil

V současnosti mám v interiéru v skoro všechny dveře integrované do stavebního pouzdra a rozhodně bych neměnil. Vzhledově totiž perfektně korespondují s okolím, což mi už potvrdilo několik návštěv. Někteří známí se dokonce podivovali, že něco takového existuje. Nic jsem neříkal, jen se zmínil o tom, že si u společnosti Grimax mohou vybrat také.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient