Jak probíhá české studium MBA?

cambschool promoce

Studium MBA se u nás rozmáhá teprve v posledních letech. Přišlo k nám ze zahraničí, což je znát i na stylu výuky, jelikož se většina českých škol drží zahraničních principů. Možná je to tím, že MBA je už od začátku koncipováno úplně jinak než české vysokoškolské studium.

Právě tohle byl důvod, proč jsem si já začal hledat dobrou školu, kde bych mohl vystudovat titul MBA. Působím na manažerské pozici v jedné středně velké firmě a během posledních dvou let jsem pozoroval, že už nestačím sledovat současné trendy a mladší kolegové jsou v určitých oblastech vzdělanější než já. Jelikož ještě nepatřím do starého železa, chtěl jsem to napravit.

Největší výhodou MBA je podle mě flexibilita

Vysokou školu mám, dokonce v oboru, ovšem věci se mění a od doby, co jsem dostudoval, už uplynula pěkná řádka let. Začal jsem se tedy poohlížet po nějaké jiné škole. Uvažoval jsem nad kurzy a tematickými lekcemi, ale nakonec jsem zakotvil u studia MBA. Jeho absolvováním totiž člověk získá titul MBA uváděný za jménem, navíc je dnes toto vzdělání čím dál více ceněné. MBA se stává důležitým pojmem, který má u manažerů hodnotu.

Hlavním argumentem proč se pustit právě do MBA však byl čas. Mám rodinu a pracovní úvazek jsem si zkrátit také nemohl, proto pro mě bylo důležité, aby vyučování probíhalo o víkendech. S MBA to šlo, ve škole jsem byl čtyřikrát za celý rok, vždy v sobotu, zbytek výuky jsem absolvoval z domova.

Studoval jsem ve známé instituci

Vystudovat MBA je v ČR možné u několika škol. Já zvolil Cambridge Business School, která má u nás velmi dobrou pověst. Navíc nabízí opravdu pestrou škálu zaměření. Já jsem si vybral MBA management a leadership, protože jsem se nechtěl na nic konkrétního specializovat, toužil jsem po získání komplexních informací. A výuka skutečně splnila má očekávání.

Vyhovoval mi přátelský kolektiv, opravdu všichni ve škole byli příjemní – od lektorů až po paní, s níž jsem mluvil telefonicky, když jsem se informoval, kdy můžu začít studovat. Také mezi studenty jsem poznal několik lidí, s nimiž jsem v kontaktu dodnes. To, že se zvýší vaše cena na pracovním trhu a posunete se v životě někam dál, tedy mohu jenom potvrdit. Nejde o žádné řeči, jimiž se vás školy snaží nalákat. Peněz věnovaných studiu rozhodně nelituji, protože investice do vzdělání má návratnost.

Na závěr bych se ještě rád podělil o pár skutečností, které mě nejvíc překvapily:

  • vše je bráno spíš z praktické stránky, nikdo po mně nechtěl suchou teorii,
  • práce jsem mohl psát o problémech ze své praxe, lektoři mi je pomáhali řešit.

Uvědomte si, že pod titulem inženýr si Američan představí stavaře nebo mechanika. Titul MBA je naproti tomu známý po celém světě. A já jeho studium na CBS mohu s potěšením doporučit.

 

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient