FPF1. 1.2. LÁTKA SE SKLÁDÁ Z ATOMŮ – POLEMIKA.

FPF1. 1.2. LÁTKA SE SKLÁDÁ Z ATOMŮ POLEMIKA.

(Základem látky hmoty je EM vírové vlnění.)

 

            Kdyby při nějaké katastrofě zanikly veškeré poznatky a dalším generacím by měla zůstat jen jedna věta, které tvrzení by při nejmenším počtu slov obsahovalo nejbohatší informaci? Feynman byl přesvědčen, že je to atomová hypotéza. Tedy fakt, že všechny věci se skládají z atomů malých částic, jež jsou v neustálém pohybu a vzájemně se přitahují, když jsou od sebe vzdálené, ale odpuzují se, když jsou těsně u sebe. V této větě je prý obsaženo nesmírné množství informací, které jakousi superpozicí umožňují popsat svět kolem nás. Stačí jen trocha představivosti a uvažování.

            Pokud budeme mít ještě trochu více představivosti, fantazie a uvažování můžeme místo atomová hypotéza říci hypotéza bosonů ZoCeLo, jako vírová struktura elektromagnetické energie, ze které jsou odvozeny všechny formy energie hmoty, i způsob její transformace. Včetně jednoty všech dosud známých sil.

             Ilustrace myšlenky o atomu je velmi dobře srozumitelná na kapce vody o rozměru 0,5 cm. Při běžném pohledu vidíme jen souvislou vodu. Když kapku zvětšíme pod nejlepším optickým mikroskopem, třeba dvoutisícekrát, stále budeme vidět relativně klidnou vodu. Když kapku vody zvětšíme opětně dvoutisícenásobně začneme vidět jakýsi neklid, který připomíná hemžení davu lidí. Po dalším zvětšení asi 250krát uvidíme něco, co již nám může připomínat atomy vodíku a kyslíku.  Jsou v pohybu, nemají zřetelné okraje, ale pro ilustraci složení vody jako látky to postačuje. Uvidíme větší atomy kyslíku, které na sebe vážou vždy po dvou atomech vodíku, což je molekula vody. Atomy kmitají jako by se chvíli přitahovaly a chvíli odpuzovaly. Tolik Feynman. Potud jde o klasickou představu o složení hmoty tvořené atomy, jako nedělitelnými částicemi je to postačující.

            Částicová fyzika a následně Nová relativně (ne)částicová ((ne)hmotná) fyzika se dívá na složení látky zcela jinak. Atomy jsou komplikované vírové struktury elektromagnetického vlnění, nesoucí energii odpovídající hmotnému ekvivalentu představující příslušnou částici. Tyto částice není možné sledovat žádným klasickým mikroskopem, protože přímo úměrně zmenšení rozměrů převládají elektrodynamické, elektromagnetické, vlastnosti vírových částic. Nejmenší relativně hmotná částice je boson ZoCeLo, kde probíhá univerzální proces transformace energie mezi hmotou a zářením energií v polích magnetického a elektrického pole.

            První strukturu odpovídající částečně představám Nové fyziky objevili brněnští vědci, když navrhli modely molekul, atomů a subatomových struktur výhradně postavených na levitaci toroidních prstenců EM energie rotujících mimo rovinu jader atomů s vlastními spiny.

            Toto pojetí umožňuje velice přesně pochopit fyzikální procesy v subatomových strukturách na principech elektrodynamických jevů, včetně jednotné podstaty všech doposud známých sil. Vírové struktury EM energie fungují na principech kvantové mechaniky, která vychází z tendence EM vlnění vytvářen toroidy vírových struktur. Tyto vírové struktury se dynamicky mění v závislosti ne energii, kterou obsahují a tím dochází ke zvláštním uspořádání odpovídajících různým vlastnostem, včetně skupenským stavům. V důsledku tohoto jevu se látka nachází v pevném stavu, kapalném, plynném, nebo plazmatu. Velmi dobře lze vysvětlit tvorbu krystalických struktur, nebo zajímavé anomální změny objemu vody, když přechází do formy ledu. To díky morfologii rozložení energie v siločarách EM pole.

            Pro hlubší pochopení nových strukturálních modelů molekul a atomů bych rád studentům doporučil seznámit se s nimi na internetu na stránkách prof. Pavla Ošmery z VUT Brno. To studentům pomůže pochopit nový přístup, na příklad k podstatě chemických reakcí, vyplývajících z relativně přesného stanovení polohy elektronů vůči jádru.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient