Návod na výrobu panenky z ovčího rouna

Dnes přináším návod na výrobu panenky z ovčího rouna.
Budeme potřebovat: barvené česané ovčí rouno, dýmkové čističe nebo chlupaté drátky, jehlu na plstění.

  1. Nejdřív si vybereme barvu vhodnou na pleť panenky, tělovou nebo přírodní. Z drátků si ostřihneme 10 až 15 cm. Tento kousek přesuneme v půli a zakroutíme. Do vytvořeného očka protáhneme proužek vlny na hlavičku. Vlnu pak opatrně svážeme v uzlík, který bude vytvářet hlavičku.
  2. Hlavičku upravíme tak, aby byla z jedné strany hladká, další strany nebudou vidět protože budou zakryty vlasy.
  3. Teď vytvořïme ruce. Ustřihne mě si další kousek drátku a na koncích jej ohneme aby nebyly konce ostré. Konce budou jako dlaně, takže je omotáme stejnou barvou jako hlavu, tedy tělovou. 
  4. Zbytek ručiček omotáme barvou, jakou bude mít sukně panenky. 
  5. Teď vyrobené ruce omotáme těsně pod hlavičkou kolem drátku který hlavičku vytváří. Tento spoj poté zakryjeme barevnou vlnou.
  6. Teď přišel čas na vytvoření sukně panenky. Oddělíme si dva silnější proužky barevné vlny, na předek a zadek sukně a dva proužky podkladové vlny, která bude vidět jen málo. Tyto poskládáme na sebe tak, aby barevné váhy blíž tělíčku a podkladové na vrchu. Poté pevně převážeme nití těsně pod tělíčkem.
  7. Teď přetáhneme díl sukně který leží přes hlavičku panenky dolů. Sukni spravíme jak se nám líbí a spoje vytvoříme jehlou na plstění. 
  8. Teď už stačí dotvořit detaily. Vlasy jednoduše připevníme propícháním jehlou stejně jako můžeme přidat kytky do vlasů nebo na sukni. 
  9. A panenka je hotová! Může sloužit jako krásná dekorace dívčího pokojíčku i obývacího pokoje, to už je na vás 🙂

 

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient