Nižší daně a dalších 12 podmínek ODS  

Před volbami je nějak husto. Někdo slibuje, jiný si klade podmínky. ODS představila 12 podmínek pro vstup do budoucí koalice. Jak to ale bude po volbách, si dovedeme asi představit. Trvání na všech podmínkách je absurdní představa. Ústupky se tvořit budou, stejně jako koalice. A onen prasopes v podobě smíšené vlády bude opět na světě. Ostatně míchat vše dohromady je v poslední době jaksi v módě… Na katastrofální důsledky nikdo nemyslí… Kdo věří, že se po volbách něco změní, je stále velmi naivní. Volby jsou podvod. Nikdy nevládne jedna strana a vytvářené ústupky pak tvoří další paskvily.

Vyšehradská deklarace ODS

Občanská demokratická strana stanovila 12 podmínek, za kterých je po volbách ochotna vstoupit do vlády. Něco jako, když budete hrát podle našich pravidel, milostivě vás budeme balamutit, prodávat a okrádat dál. Vyšehradská deklarace ODS je opravdu pestrá:

1) Zvýšení čistých mezd pro všechny zaměstnance cestou snížení daní.

2) Významné snížení odvodu sociálního pojištění pro zaměstnavatele.

3) Zvýšení limitu výdajových paušálů pro živnostníky minimálně dvojnásobně.

4) Závazek vlády nezvyšovat daně pro firmy po celé volební období.

5) Zavedení jednoduchého a jednotného přiznání daní, sociálního a zdravotního pojištění.

6) Zrušení EET a zavedení paušální daně pro neplátce DPH – princip „Zaplať a podnikej bez dalších kontrol“ pro nejmenší podnikatele.

7) Audit byrokratické zátěže a právního systému v klíčových oblastech do šesti měsíců od nástupu vlády a radikální snížení počtu regulací, zákonů a vyhlášek v prvním a druhém roce vlády.

8) Zavedení systému „všechno v jedněch dveřích“ pro vyřízení všech běžných záležitostí pro občany od 1. 1. 2019.

9) Výrazné snížení národních dotací soukromým firmám a výrazné snížení investičních pobídek.

10) Vzdělání se stane finanční a politickou prioritou vlády.

11) Vláda připraví sebevědomou pozici v EU a strategii prosazování reforem EU založenou na národních zájmech a národním konsenzu. Součástí programu vlády bude odmítnutí povinných uprchlických kvót a povinného přijetí eura.

12) Vláda nedovolí zpochybňovat euroatlantickou orientaci ČR, zvýší výdaje na bezpečnost, prosadí postupné zvýšení výdajů na obranu do úrovně 2 procent HDP během šesti let.

Sliby chyby… vše jen na oko

K jednotlivým bodům je asi zbytečné se vyjadřovat. To, co jsme draze zaplatili z našich daní a platů, budeme opět rušit. Když budou nižší odvody, bude se tunelovat jinde.

Jak to bude nakonec s odmítnutím povinného přijetí eura, které jsme v minulosti v dobré víře slíbili, zda se necháme zase zahnat do kouta a prodáme vlastní korunu pod rouškou diktátorské nadvlády EU, se teprve ukáže. O povinných uprchlických kvótách ani nemluvě. Kdo má oči, ten to vidí. Chovancovi povídačky o 12 lidech v podobě uprchlíků se nedají zařadit ani do kategorie špatných pohádek naplněných propagandou. A že v poslední době tyto pohádky rostou jako houby po dešti. Stejně jako se šíří onen multikulturalismus do našich ulic.

ODS si již v minulosti stanovila Poděbradské artikuly v roce 1998, kdy slibovala nedotknutelnost soukromí či nezadluženou budoucnost. A výsledek? Exekutoři jsou nejlépe placení a mají vzkvétající byznys. Dluhy rostou občanům i v podobě státního dluhu. Nedotknutelnost soukromí je další utopie, díky čipům na všech dokladech i kartách, (ne-li již pod kůží), internetu, mobilům, evidencím emailů, sms i hovorů, evidencím tržeb, internetovému bankovnictví, nebo taky kamerám na každém kroku, se o nedotknutelnosti nedá hovořit. O revizích všeho, kamny a komíny počínaje a kdo ví čím konče, vám může vtrhnout do domu úplně každý…

Něco jako špatný vtip

ODS jede opravdu neuvěřitelně, vypustila i video. Krátký černobílý snímek podobný filmovým týdeníkům z dob totality. Ten v klidu pouští na mítincích ODS a používá jej ve své předvolební kampani. ODS také promítá týdeník před filmem Špunti na vodě v rámci své volební kampaně asi ve 100 letních kinech po celé ČR.

Kdyby to nebylo k pláči, bylo by to k smíchu. Ano, totalita je mnohem horší, než byla. Nyní se budeme bát vycházet i do ulic, naše budoucnost se vůbec nejeví pozitivně a ve světle zářivých barvách. Je temnější než noc a odkaz vyhlazovacích táborů a válek je proto tomu, co nás čeká procházka růžovým sadem. Pokud se lidé nezačnou bránit a nebudou zase ochotni pokládat své životy za budoucnost svých dětí, chystáme si sami cestu do horoucích pekel.

zdroj: Video

zdroj: Občanští demokraté představili Vyšehradskou deklaraci

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient