Podle čeho vybírat šňůry na prádlo? Na trhu je k dostání několik typů

Každá hospodyňka, a ani já nejsem výjimkou, potřebuje ve své domácnosti praktické šňůry na prádlo. Oblečení, ložní prádlo, závěsy a záclony je potřeba po vyprání pověsit tak, aby dobře uschly a nemusely jsme je poté pracně a zdlouhavě žehlit. Ať už vlastníte domácí či venkovní sestavu sušičů prádla, na kvalitní prádlové šňůře nedoporučuji šetřit! Nejen venkovní šňůry na prádlo jsou vystaveny různým klimatickým podmínkám, ale také silnému zatížení v pravidelných intervalech. Mokré prádlo nasáklé vodou je velmi těžké, a tak se zaměřte na to, jak je šňůra odolná, kvalitní a jakou má nosnost, abyste nemuseli každý rok řešit její výměnu.

Šňůry na prádlo v různých délkách a materiálech

U prodejců na českém trhu seženete prádlové šňůry v klasických délkách v 15, 20, 30 a 40 metrech. Co se týče materiálů, pořídíte prádlovky PA pletené a bavlněné. Pletené PA šňůrky z polyamidu oplývají perfektními vlastnostmi, zvláště odolností a pevností, dobře snáší kolísání teplot, změny klimatu a jsou vhodné pro alergiky. Vyrábí se v několika barevných provedeních, všechny jsou však stálé i při dlouhodobějším UV záření. Jejich použití naleznete také při výrobě ochranných, sportovních a rybářských sítí. Oblíbenou klasikou a mým favoritem jsou rovněž bavlněné šňůry na prádlo s vysokou pevností a tvárností. Používají se rovněž ve zdravotnictví nebo jako součást některých prvků dětských hřišť.

motouz

Motouzy jsou skvělým pomocníkem v každé domácnosti

Doma vám nesmí chybět v zásobě motouzy, mají široké uplatnění a jsou velmi užitečným pomocníkem. Slouží jako provázek k přebalování balíčků a svazování různých materiálů, např. papírů, novin, časopisů nebo čehokoliv, co potřebujete zabalit či pevně svázat k sobě. Uplatnění nachází také v obchodech, administrativě nebo zahradnictví. Tento textilní výrobek ze skaných nití, popřípadě jiné lana a provazy seženete na internetových stránkách delana.cz. Sami si můžete navolit různou gramáž a barevnost podle vašich představ.

šňůra na prádlo

One thought on “Podle čeho vybírat šňůry na prádlo? Na trhu je k dostání několik typů

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *