Skrytá nebezpečí pro bezduché loutky. Omezení plateb a zrušení peněz.

Ach ta svoboda, plačící a spoutaná, pomalu ukrajovaná, okleštěná a skomírající. Evropská unie ve znamení diktátorské nadvlády přilévá znovu do ohně. Nyní zřejmě všichni odevzdáme peníze do banky a staneme se rukojmím státu a zmíněné EU. Ne, že bychom jím již nebyli. Systém nás spoutává až běda, jen si toho mnozí ještě nevšimli. Ti co si všimli, buď v noci nemohou ani spát a přemítají nad budoucností, nebo si koukají ještě honem užít, než to všechno praskne. A ono to praskne.

Celounijní omezení plateb v hotovosti

V příštím roce Evropská komise zveřejní posouzení dopadů celounijního omezení plateb v hotovosti. Jde o předzvěst, že k tomu omezení opět velmi brzy dojde. Hrozí také, že se hotovostní platby zakážou dokonce úplně. Určitě se najde i dost těch zaslepených, jenž budou podepisovat petice a skandovat na náměstí za zákaz peněz. Ekonom Pavel Kohout ale odmítá falešné zdůvodnění o financování terorismu, které si vesele praktikuje samotná EU. Praní špinavých peněz považuje za nepatrný problém v porovnání se zneužíváním evropských dotací. Není v tom názoru ani z daleka sám. Analytik Patrik Nacher se vyjádřil, že je zcela absurdní, aby stát vydávající peníze, je zároveň i zakazoval a nutil kohokoliv, aby si ukládal peníze a zakládal účet. I Petr Robejšek se nechal slyšet, že jsme jen krok od úplného zrušení hotovostních plateb.

Podobných absurdit zde máme ale mraky. Legálně prodáváme cigarety a místo údajů o obsahu škodlivin a tabáku jsme je opatřili děsivými obrázky, i když obsah musí být uveden na všech potravinách, dokonce i na balené vodě, a vzápětí šikanujeme závislé kuřáky a vyhrazujeme jim teritoria, kde smí ještě kouřit. Alkohol pijeme na veřejnosti z papírových pytlíků a pokrytecky se tváříme, že to je takto v pořádku. Navzdory stovkám napsaných knih a natočených filmů s fatálními konci se dobrovolně necháváme čipovat pod kůži. Je to přece tak pohodlné… A tak bychom mohli pokračovat do nekonečna.

Evropská komise

Evropská komise zveřejnila výsledky konzultace o omezení plateb v hotovosti pod rouškou akčního plánu pro zintenzivnění boje proti financování terorismu, ke kterému se hojně používají platby v hotovosti. No, zde nám to trošku skřípe. Ve velkém si je sem totiž na lodích vozíme jako na běžícím pásu a financujeme si je sociálními dávkami sami. Skrze neziskové organizace čerpáme v rámci dotací peníze nás všech a cpeme je do chřtánů teroristům sami. Tyhle zastírací tanečky kolem mě vážně fascinují. A ještě více kroutím hlavou nad tím, jak to mlčky sledujeme a ženeme se do záhuby. Jenže co s tím udělá onen malý člověk? Ony limitované platby v hotovosti a povinnost ohlašování peněžní hotovosti, nás okradou o další kus svobody. Už nyní je všem známo, kdy jste šli i na WC v supermarketu. Díky elektronickým platbách o vás ví shromažďovatelé dat opravdu vše. Slušný nástroj na ovládání stáda včetně nebezpečí zneužití dat.

Přenesením celého svého finančního života přímo do banky nad ním ale ztrácíme plnou kontrolu. Stačí jeden omyl exekutora, podezření z trestné činnosti, kdokoliv, kdo se dostane na váš účet, nebo krach banky a padnete do existenčních problémů. Obstavit bankovní účet je otázkou opravdu pár vteřin. Hotovost je předání hodnoty mezi dvěma stranami, za to elektronické platby vykonává třetí strana. Kreditní riziko musí klient akceptovat a platit mu za něj i patřičnou odměnu. Centrální banky tak dostanou absolutní kontrolu nad všemi penězi a lidé se stanou pokusnými králíky jejich experimentů. Záporné úroky bance často platíme i za to, že v ní máme uložené peníze a může být daleko hůř.

Rukojmí státu

Pomalé omezování hotovosti nebo úplný zákaz hotovosti v konečném důsledku, povede jasně k situaci, kdy se staneme rukojmím státu. Naše úspory může stát a EU zcela beztrestně znehodnotit. Může být zavedena daň z úspor. Dobrý příklad vidíme třeba na Kypru. Nabízí se možnost zavedení záporného úročení, což již také známe z praxe. Bezhotovostní platby jsou rychlé, pohodlné a jednoduché. Násilné omezování hotovosti a peněz je ale dost nebezpečný krok. Nejenom, že jsme při platbě v hotovosti v naší konzumní společnosti mnohem opatrnější než při platbě platební kartou, ale mnohem více si také uvědomujeme hodnotu peněz a jak moc na ně musíme pracovat. Mizí nám z peněženky vizuálně. Při placení platební kartou ale nevzniká žádná vazba. Bezhotovostní platby jasně vedou k mnohem větší útratě. Stačí si to zkusit.

Nyní omezíme hotovostní platby a držení zbraní. Co asi nastane dál? Je to opravdu jednodušší…, ale je to i lepší, efektivnější a bezpečnější pro každého z nás? Dost laciná zástěrka boje proti financování terorismu mi nestačí. Je to falešná daň za osobní svobodu. Neviditelná koule na noze. Velký bratr se dívá. Kontrola financování terorismu nebo daňové úniky jsou totálně směšný argument. Kontrolované a evidované elektronické platby mohou být také lehce zneužité. Jen nám to ve všech médiích tak naservírují, že to zase jako vždy nakonec přijmeme. Je smutné vidět, jak se další éra lidstva chýlí z mnoha důvodů ke konci.

Zdroj: Hybaj do banky, občane. Všechno odevzdat, plánuje EU. Vše vám seberou, budete rukojmím státu, varuje Pavel Kohout a naznačuje zlou věc

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient