Studium DBA mi zajistilo vyšší plat

Studium MBA je v poslední době docela v kurzu, a jelikož pracuji na manažerské pozici, neminulo ani mě. Věděl jsem o něm už nějakou dobu, ale pořád mi nepřišlo reálné, že bych stíhal při práci a starostech o rodinu ještě studovat. Nakonec jsem se ale rozhodl, že do toho půjdu a roku plného učení rozhodně nelituji. Chtěl bych se s vámi podělit o svou zkušenost, třeba inspiruji další lidi, kteří zatím stále váhají.

Škol, které nabízí vystudování titulu MBA, v ČR přibývá. Já si zvolil Cambridge Business School z jednoho prostého důvodu – tato instituce má dobré jméno a její vzdělávací služby využívají i firmy jako IBM, Škoda či AirBank. Po prostudování průběhu a obsahu studia jsem ovšem záhy zjistil, že ještě lepší než MBA by pro mě pravděpodobně bylo studium DBA.

DBA – Executive Management (Doctor of Business Administration) je vyšší manažerský program, který je určený absolventům MBA a manažerům s praxí minimálně pět let. A to já jsem. Jelikož mám rád velké výzvy, okamžitě jsem si řekl, že zkusím tuto nejvyšší formu vzdělávání. A jsem za své rozhodnutí rád.

Dostat se do učení bylo složité, pak to šlo jako po másle

Výuku DBA na Cambridge Business School začínají třikrát do roka, já si vybral nejbližší termín, což byl tehdy ten květnový. Začínal jsem loni v květnu a letos studium po roce zdárně dokončil. Musím říct, že mi snad bude i chybět. Začátky pro mě byly těžké, přece jen ze školy jsem vyšel už před mnoha a mnoha léty. Avšak díky studiu toho, co mě baví, jsem se pro věc rychle nadchnul a večery u počítače trávil docela s nadšením.

Na semináře, které se konaly na začátku a v polovině semestru, jsem se vždy těšil jako malé dítě na Vánoce. Své spolužáky i lektory jsem si oblíbil, s některými jsem s kontaktu dodnes a věřím, že ještě dlouho budu.

Snahu ocenil i můj zaměstnavatel

Získané znalosti a nově navázané známosti jsou jedna věc. Druhou je ale přístup mého zaměstnavatele. Pracuji ve velké nadnárodní korporaci a můj nový titul tady náležitě ocenili. Už nemám kam stoupat, mám pod sebou celý tým manažerů, avšak polepšil jsem si finančně. Nebude trvat dlouho a peníze investované do studia DBA se mi vrátí. Mnohem důležitější než peníze jsou pro mě ale zkušenosti a především si mohu sám sebe vážit za to, co jsem v posledním roce dokázal. Titul DBA je jen takovou třešničkou na dortu po všech těch vypracovaných seminárních pracích a získaných znalostech.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient