Z deníčku studentky 25: nový rozvrh hodin=nový způsob trápení studentů

Tak už jsem my, studenti, více či méně úspěšně přežili první školní týden. V pondělí jsme byli seznámeni s novým rozvrhem našeho mučení. Teda učení, jak tomu říkají ti, kteří do školy nechodí.

Každým rokem se rozvrh mění a na naší škole dokonce každý půlrok. Je tedy zřejmé, že je zbytečné rozvrh hodin si pamatovat. Zvláště teď, na začátku roku, jsou velmi vyhledáváni spolužáci kteří vlastní opsaný nebo vyfocený rozvrh. Je totiž důležité vědět jaký předmět následuje a navíc v jaké učebně.

Stejně jako se opakuje situace s nedostatkem exemplářů rozvrhů ve třídě, opakují se i omluvy (nebo výmluvy?) třídní profesorky, která se nám snaží vysvětlit že opravdu rozvrh nešel vytvořit jinak, takže se jeden den skoro vůbec neučíme a druhý den máme devět hodin těžkých předmětů. Chápeme že je těžké sestavit rozvrh pro tolik tříd, ale to namoženému mozku moc nepomůže.

Protože tu devátou hodinu část třídy spí, další část si kreslí nebo debatuje se sousedem a sleduje každý pohyb vteřinové ručičky. No a minimum studentů, které bych spočítala na prstech jedné ruky, se snaží vnímat učitele nebo si dokonce dělat zápis. To se pak najednou ve třídě udělá nedýchatelno a jaksi mlhavo. Jediným vysvětlením je, že si ta menšina snaživců tak namáhá mozek, až se jim zavařil a kouří se jim z hlavy. No, i když… Možná ta mlha bude jen zamlžením očí těsně před upadnutím do říše snů a nedýchatelný vzduch je důsledkem toho, že se větralo naposledy před třemi hodinami. Můžete si vybrat, jaké vysvětlení je asi pravděpodobnější… Ale já myslím že to první.

Ale jedno je jisté. Rozvrh hodin je vždy velkým překvapením, ať už milým nebo ne 🙂

Minulý díl ve kterém jste se mohli dozvědět něco o začátku školního roku najdete zde: https://www.svobodnyblog.cz/2017/09/denicku-studentky-24-zase-zacatek/

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *