Partneři doma i v zaměstnání. Jak se dá obojí skloubit?

Máte se svým partnerem společnou domácnost, plánujete společné výlety, plánujete budoucnost, rodinu a trávíte společně všechen volný čas i jednu kanceláře v práci? V tom případě se můžete setkat s tím, že vás práce s partnerem bude naplňovat či naopak naprosto ničit a vy zažijete opravdovou ponorkovou nemoc. Jak tedy řešit problémy, které vznikají především proto, že spolu trávíte naprosto veškerý volný čas i po pracovní stránce?

Musíte svou práci oddělit od soukromí

Ano je to opravdu těžké neprobrat se svým partnerem úspěchy i neúspěchy pracovního dne, či sdílet rozdílný názor na situaci, která se v práci vyskytla. Ovšem jedině tak předejdete zbytečným konfliktům, které mohou váš vztah dokonce i nadobro zničit. Nedílnou součástí a odvrácenou stránkou společného zaměstnání obou partnerů je to, že partneři často nedokážou práci oddělit od rodinných záležitostí. Často se tak mezi partnery vyskytují hádky, které nemají s partnerským vztahem naprosto nic společného a každý daný večer sdílí lože v jiné místnosti jen proto, že nesouhlasí s pracovním postupem partnera. Pokud tedy se svým partnerem či manželem podnikáte či pouze sdílíte jednu kancelář v prosperující společnosti, uvědomte si, že to, co se stane v práci, v ní také zůstane. Nikdy si pracovní věci takzvaně nenoste domů. Utrpět tak může váš vztah. Nechte za dveřmi vše, co se daný den událo v práci a doma probírejte pouze rodinné záležitosti. Pokud se dom budete hádat o špatném rozhodnutí z pracovního pole, zaděláváte si na značné problémy.

Nežárlete na partnerovy úspěchy či postavení

Pokud budete v postavení, kdy jeden z vás zaujímá vyšší pozici než vy, rozhodně to svému partnerovi nedávejte najevo uštěpačnými řečmi či závistí. O to hůře se tento fakt snáší ve firmě, kde je větší pracovní kolektiv. Pokud tedy s partnerem nemáte společnou firmu, ale jste pouze zaměstnanci v jedné společnosti, nikdy na sebe neházejte špínu a nemějte jeden druhému za zlé své úspěchy.

Ponorková nemoc se dostaví

Jasným vyústěním neustálého kontaktu s partnerem je takzvaná ponorková nemoc. Ta na sebe v případě sdílení jedné kanceláře či společnosti, nenechá dlouhou čekat. S partnerem se budete vídat každý den a to jak doma, tak bohužel i v práci. Máte jeden druhého den co den na očích a nedokážete s přesností určit, proč ho nemůžete již druhý den vystát a štve vás i sebemenší maličkost. Předejít ponorkové nemoci ovšem lze tak, že budeme tak trochu sobci a pustíme se po práci do plnění svých koníčků či aktivit s našimi známými. Jedině tak totiž opadne ponorková nemoc, která vás dohání k šílenství. Pokud si po práci zajdete do fitness, s kamarádkou na nákupy či na kávu a necháte svého partnera doma, vězte, že ponorka brzy odezní.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient