10 inspirativních nápadů na svítící vánoční venkovní výzdobu

Výzdoba zahrady je tu nejen pro vás, ale i pro všechny okolo. Ukážete tím, jak hodně zbožňujete vánoční svátky a jaký máte vkus pro vytváření magické světelné krajinky.

Vánoční světelné dekorace umístěné na zahradách ve vší okázalosti jsou typické hlavně pro Spojené státy americké, ale ani ve zdejších končinách s ozářeným domkem a zahradou nebudete chybovat. Podívejte se na inspiraci, co všechno můžete zařadit do své venkovní výzdoby

Lemování oken

Pohádkovou chaloupku vykouzlíte, pokud okolo oken umístíte světýlka tvořící přirozené a efektně vypadající rámování. Nezapomeňte ozdobit spodní část střechy, pokud je to možné.

Skvěle se mohou vyjímat například svěšené svítící rampouchy, ale i obyčejný světelný déšť. Výzdobu můžete ladit do jedné barvy, případně se rozhodněte pro odvážnější řešení v podobě barevných světýlek.

Rozsviťte stromy i keře

U ozdobení domu to může, ale nemusí skončit. Protáhněte kouzelnou dynamiku ještě o kousek dál a ozdobte na zahrádce stromy a keře.

Při věšení světýlek si dávejte pozor, jak je umisťujete. Pokud budete volit upravené umístění orientované po jednom směru či tvořící určité obrazce, výsledek dostane ještě lepší vzhled. K dekorování keřů a stromů je vhodné zejména toto vánoční venkovní led osvětlení.

Svítící rampouchy

Hitem posledních sezón je sázení na přirozenost a využívání zdánlivě obyčejných motivů inspirovaných zimní přírodou. Jedná se hlavně o svítící rampouchy, které můžete zakomponovat libovolně pod okna, na keře, na stromy, pod střechu, ale třeba i na verandu.

Nádherně vypadají hlavně ve studeně modrém odstínu, kdy působí téměř jako skutečné a přes den vytváří dojem jemné výzdoby.

Lákavé světelné deště

Hodí se pro spuštění ze střechy, pro ozdobení pergoly, ale i jako jemný světelný déšť pro umístění pod okna. Vytváří jemnou dekoraci efektně osvětlující dům. Světelné deště je možné umístit i na opadané listnaté stromy a ozdobit tak s nimi holé větve.

Přidejte vánoční zvířátka

Ideální pro milovníky jemných dekorací, které dotvoří dojem zasněné pohádkové vánoční krajinky. Svítící soby, jeleni a srnky se hodí pro umístění na zahradu, kde okouzlí nejen kolemjdoucí děti, ale i všechny dospělé se smyslem pro přírodu.

Tip: Dekorace ve tvaru zvířat nemusí být pouze svítící, ale zařadit můžete i sošky, které vypadají skoro jako živé.

vánoční zvířátka

Chybět by neměly vánoční hvězdy

Klasickým vánočním motivem jsou hvězdy. Ať už se jedná o klasické zlaté, nebo i svítící varianty, vždy s jejich pomocí vytvoříte efektní vánoční dekoraci. Vybrat si můžete z variant na zavěšení, ale existuje i svítící hvězda na stojánku. Umístit se dají do okna, na keře, pověsit na holé větve opadavých stromů a zkrátka kamkoliv vás jen napadne.

LED svítící pásky mají téměř neomezené využití

Praktické LED svítící pásky využijete pro ozdobení domu a jeho okolí. Kombinovat se dají se všemi dalšími druhy svítících vánočních dekorací. Jejich velkou výhodou je možnost tvarování, takže snadno vytvoříte zajímavé obrazce a dynamická hra světel dostane originální a neopakovatelný vzhled.

Lucerny a lákavě vyzdobený příchod do domu

S výzdobou začnete již u plotu a brány. V dalším kroku položte lucerny okolo vchodu do vašeho domu a vytvořte nádhernou cestu pro všechny příchozí. Na dveřích by neměl chybět krásný adventní věnec. Stačí opravdu málo a jednoduše vytvoříte nádherně ozdobený vstup do svého domu během dne i noci.

vyzdobený příchod do domu

Magická veranda

Nádherně osvícený altánek nebo veranda se stane pohádkovým místem pro trávení teplejších zimních večerů. Zabalte se do deky s hrnkem čaje a pozorujte svět okolo sebe plný překvapení. Na dekorace verandy se hodí světelné řetězy, svítící rampouchy, ale i světelné deště.

Magická veranda

Krása v jednoduchosti

I když všechna vánoční osvětlení vypadají nádherně a často se stává, že chceme mít všechny najednou, je potřeba přemýšlet nad tím, jak bude vypadat celek. Vsaďte raději na méně pěkných ozdob vytvářejících estetický celek. Navíc časem zjistíte, že každý rok přikoupíte další dekoraci a tak postupně utváříte fantastickou a bohatou výzdobu.

dekorace

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *