Z deníčku studentky 30: těžké večery, těžká rána, těžká škola

Ano, přesně tak to je. Pro nás studenty je tento koloběh stále se opakujícího mučení někdy nekonečný. Ptáte se proč?

Těžký večer bývá, když máme následující den hodně těžkých předmětů do kterých se musíme připravovat. Je potom velmi málo času a spánek se oddaluje donekonečna. Od toho se potom odvíjí těžké ráno, protože po nedostatku spánku se jen velmi málo chce vstávat z postele něco málo po šesté hodině ranní. A když spíme málo, vstáváme brzy a celé dopoledne (v horším případě i odpoledne) máme sedět a vnímat nekonečné výklady učitelů, je naše pozornost na nulové úrovni.

A pár písemek nám moc na náladě nepřidá. Někteří učitelé mají velmi vytříbený smysl pro vyhledávání a vyvolávání studentů, kteří se zrovna učili do třech předmětů ze kterých píší test. To jsou pak známky jedna radost… Kdyby se známky počítaly jako body, tedy 5 plný počet, 1 nejméně, to by se hned lépe sbíraly body!

Jeden z těžkých večerů mě, studentce, začíná právě teď, když píšu. Vedle mě se tlemí ruština s úkolem, dějepis se pošklebuje že nestíhám a biologie si brousí zuby na zbytky mé dobré nálady a na celý můj večer. No prostě takový normální těžký večer studentky.

A ráno? Na to nechci ani pomyslet. Už teď se mi nechce opustit tu vyhřátou postel. A ta tma ráno, skoro jako bych vstávala o půlnoci. Ale budík se nemýlí, ten brní pod polštářem vždycky přesně.

Tak takový je těžký studentský život…

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient