Místo prášků vám pomůže láska a čokoláda

Láska je všemocný čaroděj, o tom není pochyb. Pomůže nás se dostat i z velmi náročných životních situací, kdy si již myslíme, že je vše nadobro ztraceno. Láska a další propriety nám pomohou i v případě, zjistí-li u nás lékař vysoký krevní tlak, neboli takzvanou, hypertenzi. Není divu, že tato informace zaskočí nejednoho z nás, ovšem v případě současného životního stylu se není opravdu čemu divit. Tudíž, kdo již ví, že vysokým krevním tlakem trpí či si myslí, že by ho v budoucnu mohl potrápit, nechť ať nesedí se zalomenýma rukama u stolu a nehořekujte nad něčím, co se již nedá změnit. Ovšem, dá se s tím účinně bojovat a to nejen ve formě něžností.

Jak se k vysokému krevnímu tlaku mohu dopracovat?

Na vině je především nezdravý životní styl. Přemíra alkoholu, kouření, nadváha, málo pohybu, hodně stresu a především žádný pohyb. Tyto činitelé jsou nejčastějšími spouštěči vysokého krevního tlaku. Někdy ovšem svou roli může sehrát i dědičnost. Často hypertenze postihuje i matky po porodu, uživatelky hormonální antikoncepce či lidi, kteří trpí onemocněním ledvin. Léčba vysokého krevního tlaku je ovšem více než důležitá. V opačném případě vám hrozí zvýšené riziko infarktu. Jak tedy s hypertenzí bojovat?

Milování je skvělý všelék

Pokud žijete ve šťastném partnerství, hypertenze se vám bude mnohem více vyhýbat než v opačném případě. Velmi pozitivní vliv na hodnoty vašeho krevního tlaku má především pravidelné líbání a dokonce i samotný sex. Při něm se totiž z těla vyplavují hormony štěstí a snižují se tak hodnoty stresového hormonu. Zapracujte na tom a milujte se častěji.

Hořká čokoláda

Čtyři čtverečky čokolády, tedy zhruba 15 g hořké čokolády, může pořádně zatočit s vaším krevním tlakem. Mohou za to především flavonoidy, které tato všemi milovaná pochoutka obsahuje. Ty snižují cholesterol v krvi a rovněž snižují hladinu krevního tlaku na přijatelné hodnoty. Pozor si ovšem musíte dávat na to, aby hodnoty dané čokolády měli alespoň 70% kakaa a naopak nízký obsah tuku a cukru. V opačném případě se jedná o velmi nezdravou pochoutku, která vám spíše více přitíží. Nemyslete si ovšem, že blahodárných flavonoidů získáte více, když sníte celou tabulku na posezení.

Káva ano, ovšem bez „turka“

Pokud nedáte dopustit na pití kávy, nemusíte se obávat toho, že v případě, kdy vám bude zjištěn vysoký krevní tlak, budete se muset této závislosti na dobro zbavit. Naopak, pokud si dopřáváte kvalitní kávu, dva šálky denně vám v žádném případě neuškodí. Ovšem pokud patříte mezi milovníky klasického „turka“, zbystřete. Protože tato káva obsahuje až příliš mnoho kofeinu a nežádoucích látek, které zatěžují lidský organismu a to zejména proto, že se tento druh kávy velmi dlouho louhuje. Tudíž „kafujte“ dále, ovšem bez „turka“.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient