Vypadávání vlasů? Strašák, se kterým se dá bojovat

vlasová kosmetika

Krásné vlasy jsou pýchou každé ženy. Jenže ne všechny máme to štěstí, aby za námi vlála bohatá hříva, na kterou je radost pohledět. Já dříve neměla s hustotou vlasů problém, jenže pak mi začaly vypadávat. A to ne jen trochu, ale výrazně. Moje do té doby pěkná kštice znatelně prořídla a já z toho byla docela zoufalá. A co mi pomohlo? Odhalení příčiny potíží a také vhodná vlasová kosmetika.

Proč vlasy tak padají?

Padání vlasů může mít různé příčiny. Je celkem známým problémem žen během menopauzy a po porodu, protože to se výrazně mění hladiny hormonů v těle. Hormonální potíže se však mohou objevit i kdykoliv jindy. Právě nerovnováha hormonů mohla za mé potíže, což se projevilo i jinými zdravotními problémy. Vlasy vám ale mohou padat i z jiných důvodů. Mezi ty časté patří enormní stres, ať už v práci nebo soukromém životě. Ztráta porostu hlavy může také souviset s prodělanou nemocí, a nemusí jít přitom ani o nic dramatického. Někdy stačí infekce s vysokými horečkami a během několika týdnů si všimnete více vlasů na polštáři a hřebenu. Stejně tak mají vliv některé léky, například cytostatika, antiepileptika či cholestatika.

Jak bojovat a vyhrát?

Jakmile se objeví zvýšené vypadávání vlasů, měla by se včas hledat příčina a podle ní volit náprava. Ono si to asi neuvědomíte hned. Mně také trvalo, než se můj pocit, že je s mými vlasy něco špatně, změnil v jistotu. Každopádně neuděláte chybu, když co nejdříve zkusíte zapracovat na svém životním stylu. Konkrétně je potřeba alespoň zkusit omezit stres a také se zaměřit na zlepšení své stravy. Ta by měla být co nejvíce pestrá a bohatá na vitamíny a minerály. Zkusit můžete i speciální doplňky stravy a pomůže určitě také vhodná vlasová kosmetika, která je určená přímo na problémy s vypadáváním vlasů. Dodá jim potřebné živiny a pomůže s jejich regenerací.

Používáte už všechno možné, ale stav hřívy se nelepší? Příčina problémů může být i ve zdánlivé maličkosti, která by vás možná nenapadla. Nosíte často pevně utažený culík nebo pokrývku hlavy? Pak právě to může být důvodem, proč žádná vlasová kosmetika nepomáhá. Ani nemůže, pokud stále namáháte vlasy a vlasovou pokožku. Tady je ale naštěstí pomoc více než snadná.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient