Návod, jak se zbavit lidské hlouposti a jak si koupit nesmrtelnost.

04Vědci přináší mnoho návodů. Třeba na to, jak být chytřejší, ale i jak být nesmrtelný. Lidská inteligence byla v minulosti považována po dosažení plnoletosti za statickou. Pokud jste dosáhli 18 let věku, mozek se podle nich dále nevyvíjel. Novozélandský profesor psychologie James Flynn to ale vyvrací. K posílení inteligence po 18 roku života slouží stimulující životní styl a forma komunikace. V rodině, na pracovišti, ve společnosti, prostě tam, kde spolu lidé komunikují, vtipkují, vyměňují si informace a čelí jakýmkoliv výzvám. Všude tam vám může stoupnout IQ až o několik bodů.

Celoživotní studium

Z toho jasně vyplývá, že celoživotní studium má obrovské grády. Existuje totiž i opačný efekt. Lidem, kterým chybí stále nové výzvy, mozek stagnuje a doslova ztrácí inteligenci. Přečíst si to můžete v knize Does Your Family Make You Smarter? Mozek se podle Flynna chová jako sval, a čím více jej člověk používá, tím je silnější a naopak. Ideálním způsobem, jak zvýšit vlastní IQ, je najít si opravdu náročnou práci a obklopit se vysoce inteligentními lidmi. Těm naslouchat a komunikovat s nimi. Podle psychologa se dá tak ovlivnit až 20 % mozkové inteligence a zbývajících 80 % je podle něj ovlivněno geneticky. Chce to na sobě makat, bez toho to nejde.

Kontroverzní Flynnův výzkum

Někteří vědci považují Flynnův výzkum za kontroverzní. Efekt rostoucího a klesajícího inteligenčního kvocientu je podle nich zkreslený, protože psycholog dlouhodobě studoval inteligenci pouze ve vyspělých zemích. Zjistil, že za posledních 10 let narostla inteligentně průměrně o 3 body. Může za to nejen styl života, ale i lepší výživa, snadnější přístup ke vzdělání a typ potíží současného světa. Pokud se s tím ale rozhodnete něco dělat, budete na sobě trpělivě pracovat a zdolávat překážky, vyplatí se vám pak uvažovat o nesmrtelnosti a své IQ uchovat.

Kupte si nesmrtelnost

Každého alespoň jednou v životě musí napadnout otázka, co je po smrti. Co bude s námi a co bude s lidstvem. Ze smrti jde strach. Stát se nesmrtelnými už dnes můžete. Stojí to pár milionů korun, jen to má jeden háček. Nikdo totiž zatím neví, zda nesmrtelnost opravdu funguje. Projeví se to až za desítky, možná i stovky let. Pokud si troufáte, nechte se zmrazit a probuďte se o desítky let později. Nemáte-li strach, že budete v neznámém světě. Kryonika je realitou a ve světě se nechávají zmrazit stovky bohatých lidí s nadějí, že jednou obživnou a budou žít dál.

Když přijde kryonika, musíte mít odvahu zemřít

Je spousta nemocí, které dnes nedokážeme vyléčit a věříme, že to někdy umět budeme. Na to lidé podstupující kryoniku čekají. Čekají, až si bude moderní medicína umět poradit s jejich chorobami. Pro dosažení nesmrtelnosti je ale bohužel nejprve paradoxně potřeba zemřít. Všechny náležitosti týkající se kryoniky si proto zařiďte zavčas. Jakmile lékař konstatuje smrt pacienta, odváží jej vědci do vybrané kryonické společnosti. Tělo se uloží do ledu, v laboratoři jej napustí kryoprotektivním roztokem a pak dají do speciální nádoby plné tekutého dusíku, kde je zmrazeno na teplotu téměř -200 ˚C. Pak už se čeká na správnou chvíli, kdy pacienta probudit.

Uložte se k ledu

Jakmile bude vynalezen lék, nebo bude-li vynalezen lék, jak vyléčit nemoc, kterou pacient trpěl, a na kterou zemřel, dojde k oživení. Musí být ale nejprve zjištěno, jak vůbec pacienta probudit. Nikomu se to zatím nepovedlo a pokusy na zvířatech nebyly úspěšné. Uložena a zmrazena je i hlava amerického baseballového hráče Teda Williamse za částku milion korun. Za celkové zmrazení zaplatíte 5 milionů předem. V USA to dělá společnost Alcor a Cryonics Institute, v Rusku Kryorus, v Evropě například EUCrio a Lifext. Slibují nekonečné život, ale zatím jej zaručit nedokáží. Odpůrci metody tvrdí, že mrtvé a zmrazené lidské tělo už není možné oživit ani vyléčit. Jiní se bojí toho, co bude, až se probudí, když se to tedy nakonec skutečně povede. Možná je to pošetilé. Jde ale o skvělý business, nemyslíte?

Zdroj: Dosáhneme někdy nesmrtelnosti? Podle vědců si ji může každý koupit už dnes

Zdroj: Převratný výzkum: Lidské hlouposti se můžete zbavit, návod na to, jak být chytřejší, je jednoduchý

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient