Nový fenomén matek

 

Kojíš? Pracuješ? Máš maminkovský šáteček či dáváš raději přednost nosítku? Neustále plky o tom, jak být skvělými matkami a nezištná závist mezi maminkami, které se denně potkávají v parku u paneláku, je v poslední době něčím, čím si to nejkrásnější období v životě matky navzájem velmi kazí. Proč se neustále necháváme zasypávat radami, které nám rádoby pomohu a proč se neustále necháváme v kruhu rodiček hodnotit? Fenoménem současných maminek totiž je především snaha, být, co možná největší mučednicí na světě, která si zaslouží politování.

Proč se na maminkovských fórech neustále šikanujeme?

Pokud v pětadvaceti letech řešíte, kam pojedete na studijní pobyt a jaký další titul si ještě uděláte, nejspíše patříte k těm, na které je pohlíženo jako na nenormální kariéristky, které si snad nedej bože, chtějí nechat zmrazit svá vajíčka na neurčito. Není tomu tak? Kolem třicátého roku života vás ovšem začnou stále více dojímat rozkošná videa se zvířátky a děti v dětských koutcích pro vás začnou být roztomilými a během PMS vás několikrát rozpláčou svou nevinností. V tuto chvíli přichází na řadu otázka, nejsou to náhodou již moje biologické hodiny? A bum, je z vás matka, která se v moři dalších matek jistě nebude nudit. Maminkovská fóra jsou totiž plná k prasknutí, jelikož pokud máte dítě, nežijete. A pokud žijete normální život, ve kterém se nebojíte mateřství skloubit s kloudnou prací, která neobnáší pouze kojení a přebalování, připravte se na pořádnou dávku argumentů ze strany mučednic, které kromě péče o dítě vůbec nic nezvládají.

Není nad rady zkušenějších

Pokud vás během těhotenství neodradí kecy typu, počkej, až ti po celém těle naskáčou strie, které nevyhladí ani laser a počkej, až budeš mít mastné vlasy a vykojený mozek a co teprve sex, tak na ten zapomeň úplně a tak dále. Tyto rady zkušenějších matek jsou dle mého názoru pouze výkřiky do tmy. Matky se tak snaží z mateřství udělat disciplínu, kterou není možné zvládnout. Pření o tom, zda je lepší šátek na miminko za patnáct tisíc či zda-li postačí ten za pět set korun je u těchto matek na denní pořádku, tudíž není divu, že tlacháním na diskusním fóru plném maminek, zabijí zhruba tak šest hodin svého volného času, aby si poté mohli postěžovat na to, že nic nestíhají.

Chodíte při mateřské do práce? A jste vůbec normální?

Vzít si při mateřské dovolené ještě práci na zkrácený úvazek či dokonce práci z domova je nemyslitelné. Matky, které tento model dokážou skloubit, jsou v očích ostatních maminek naprosto nezodpovědnými a dítě by jim raději měla pro jejich vlastní dobro odebrat sociálka. Poznáváte v těchto řádcích matky z vašeho okolí, které si stále stěžují na to, že nemají mléko, sunar je drahý, manžel jim s ničím nepomůže a do práce chodit nemohou? V tom případě gratulujeme, jelikož jste se právě měli tu čest potkat s matkou mučednicí, které jsou v současném světě velmi populární.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient