Pořízení zahradního domku: Nic jednoduchého

Mít zahradu nebo sad je skvělé. Právě tady můžete pěstovat ovoce a zeleninu stejně tak jako si hrát s dětmi a trávit volný čas odpočinkem. Myslet byste měli ale nejenom na cyklus vysazování rostlin, případně na zábavu. Přesně to se vám může vymstít. Já se zpočátku domníval, že dokonce není zapotřebí ani žádného domku anebo jiné stavby, kam by se dalo uskladnit nářadí. To se mi záhy zle vymstilo, když jsem sbíral plachtu, jíž jsem vše zakrýval, po celé zahradě. Proto jsem se rozhodl pro pořízení zahradního domku. A popravdě řečeno jsem se u toho vcelku zapotil.

Pokusy svépomocí jsem raději vzdal

Nejprve jsem si říkal, že nějakou tu stavbu stluču i svépomocí. Poté jsem ale sledoval při této činnosti souseda a rázem se mi do toho nechtělo. Jednak není příliš manuálně zručný a jednak se mi všechno zdálo drahé. Při pohledu na jeho chatrč jsem se zařekl. Nebudu se ho ptát na to, co kolik stálo. Stejně jsem to nakonec porušil. Povídal, že jen za střechu utratil 25 000 korun. Na ostatní součásti jsem neměl odvahu se tázat. Každopádně jsem si vše spočítal. Pod nějakých 50 000 bych určitě nešel.

Nechtěl jsem pouze klasickou šopu

Jak jsem se pro zahradní domek rozhodl, zařekl jsem se. Nehodlal jsem stavět ani vyhledávat klasickou kůlnu. Byla by škoda mít nějaký objekt, který by byl využíván pouze jednostranně. Raději bych investoval do více malých zahradních domků, které by byly multifunkční a na jejichž terase by se dalo i posedět. Sehnat takový se mi ve finále podařilo. Kde? Na to vám rád odpovím.

Spousta modelů certifikovaných zahradních domků

Když jsem se ptal známých, kde se vyplatí shánět zahradní či dětské domečky, poradili mi adresu https://www.domky-herold.cz/. A skutečně. Podíval jsem se do nabídky, jež mě překvapila svou rozmanitostí. Nakonec jsem si vybral zahradní domek H7 470×370 cm. Má prostornou terasu a dovnitř si bez problémů uložím sekačku i další nářadí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *