Jak jsme přes zimu naplánovali bazén, který jsme si v létě užívali

Chcete si příští léto užívat pořádný bazén a máte pocit, že to stačí řešit až těsně před sezónou? Potom se koupání nemusíte dočkat. My jsme se do toho minulý rok pustili již v lednu a byli jsme jenom rádi, protože jsme si užili celou koupací sezónu a nepřišli jsme ani o jeden teplý a slunečný den.

Zima jako ideální doba pro zahájení plánování

Během zimy jsme si určili, kde přesně bazén postavíme a jak bude velký. Zároveň jde o ideální chvíli, kdy si můžete načíst všechny důležité informace a napsat si přehledný seznam toho, co všechno budete potřebovat. Vzhledem k tomu, že je venku zima a aktivity na zahradě nepřichází v úvahu, jeví se práce nad plánováním bazénu jako ideální alternativa. Při prohlížení nových trendů nás například zaujala technologie materiálu ALBISTONE®, který využívá Albixon pro výrobu bazénů. Jde o velmi odolný a stabilní materiál se zdravotní nezávadností. Zvažovali jsme i quattro set, kdy je přímo od jednoho dodavatele bazén, zastřešení, technologická šachta i další příslušenství a právě tuto možnost jsme vybrali.

Unikátní materiál

Na jaře se do toho pustíte

Už zhruba víte, co budete potřebovat. Kromě samotného bazénu je nutné dokoupit filtraci, čerpadlo a další doplňky, jako je například zastřešení. My jsme zvolili kvalitní pískovou filtraci podle velikosti našeho plánovaného bazénu. Pro jistotu jsme se poradili, abychom vybrali ten správný typ. Na přelomu zimy a jara jsme tedy vše objednali a nakoupili a pomalu jsme se pustili do úprav terénu pro zasazení bazénu.

Písková filtrace

A v létě si bazén užíváte

V létě přišel okamžik velkého testování. Díky důkladné přípravě a věcem, které jsme pořídili na albixon.cz, to vypadalo, že výsledek bude parádní. A taky že byl. V tu chvíli jsme si opravdu děkovali za to, že jsme se do příprav pustili již takhle brzy, kdy na vlastní koupání v bazénu nemá moc lidí ani pomyšlení. Rozhodně tento způsob doporučujeme i ostatním, protože si užijete mnohem více slunečných dnů a zároveň vše naplánujete v poklidném tempu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *