Prosmějte se k životnímu štěstí

Přicházíte každý den domů zničeni z práce a nemáte absolutně na nic a na nikoho náladu? Vítá vás vaše drahá polovička již ve dveřích uštěpačnými hláškami, které vaší momentální náladě nikterak nedodají? Nic si nenecháte líbit a ve špičkování směrem k partnerovi pokračujete i vy, což má za následek, že přijde bouřlivá hádka plná vyčítání, která rozhodně neskončí dobře. Je toto vaše denní rutina, kterou ve společné domácnosti s partnerem zažíváte? Pokud ano, jste na nejlepší cestě k tomu, abyste svůj vzájemný vztah raději pohřbili. V opačném případě, kdy na sebe házíte jeden vtípek za druhým a nenecháte si vzájemnými špatnými pocity vzít to, oč ve vztahu běží a co se nazývá společný smysl pro humor, jste naopak na nejlepší cestě k tomu, žít se svým partnerem až do smrti. Nic totiž skutečnému partnerskému štěstí nepřidá tak, jako společný smysl pro humor. Nevěříte? Přesvědčte se sami.

Vztahový humor musí existovat v každém vztahu

Pokud se svým partnerem nesdílíte společný smysl pro humor, jen těžko spolu budete trávit šťastné chvíle. To, co připadá směšné jednou, nemusí připadat zase tolik úsměvné tomu druhému. Respektive jde o to, že pokud máte se svým partnerem takzvaný „vztahový humor“, cítíte se vedle sebe šťastně a nemáte důvod spolu nikterak soupeřit. Někdy se dokonce stává, že společná vtipná situace dva lidi sblíží a podle všeho spolu tito lidé i zůstanou. Naopak, pokud se společně smějete pouze ve výjimečných situacích, nejspíše není úplně tak všechno v pořádku. Mít mezi sebou vtipy, kterým budete rozumět jen vy dva, je totiž k nezaplacení.

Pozor na posmívání a zesměšňování ve společnosti

Každá legrace má pochopitelně i své meze. Stejně je tomu i v případě námi zmiňovaného „vztahového humoru“. Pokud se vzájemným vtipům dokážou zasmát oba partneři a je pro nich milé špičkování zábavou, je to jedině dobře. Varovný prst je ale zvednut v případě, kdy se nejedná pouze o lichotivé posměšky směrem k partnerovi, nýbrž o nepříjemné posmívání se ve společnosti dalších lidí. Pokud vás tedy partner záměrně zesměšňuje před společnými známými, či nedej bože před jeho hrstkou nejbližších přátel, je to problém, který je třeba urychleně řešit. Záměrný výsměch a tím projevená neúcta k druhému partnerovi nesluší žádnému vztahu. Respekt, který ze vztahu dělá správný vztah, je v tomto případě ten tam a když si ve vztahu neváží jeden druhého, je nejspíše nerozumné ve společném soužití dále setrvávat.

Smích léčí

Kromě jiného samotný smích rovněž i léčí. Tento všelék je pro své účinky znám již od nepaměti. Stres, který na nás každým dnem útočí, má na náš organismus neblahé účinky, pokud si tedy na své životní pouti zvolíme partnera, který nás bude umět vždy rozesmát, můžeme si být jisti, že dlouhověkost bude naší.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *