Víte, co je magnet fishing? Dá se mu rychle propadnout

magnet fishing, magnet pro lovce pokladů

I člověk neznalý cizím jazykům ví, že slovo fish se překládá z angličtiny jako ryba. Proto si bez problémů přeloží i spojení magnet fishing jako magnetické rybaření. Skutečně si myslíte, že na magnet ulovíte nějakého velkého kapra nebo sumce? Ne, tak tomu opravdu není, ani mně se to ještě nepodařilo, a to mě magnet fishing docela chytil. Jedná se o zábavu, která přináší neskutečný relax a trochu ve mně probouzí touhu jakéhosi lovce pokladů. Jen si vzpomeňte, jestli jste také jako malé děti nehledali všemožné poklady. I v dospělosti vás to prostě chytí a nepustí…

Žádné drahé udice

Ptáte se, co k takovému magnetickému lovu potřebuji? Pouze silný oboustranný neodymový magnet. Optimální je pochopitelně ten, který je speciálně vyvinutý pro magnet fishing. Vyznačuje se především přítomností speciálního oka pro zavěšení a uvázání konkrétního tahacího lana. Typický je i poniklovaným povrchem a průměrem 75 mm. Není nijak výrazně těžký, váží pouhých 820 g.

Lovení je jednoduché

Samotný postup lovení je velmi jednoduchý. Na rozdíl od klasických udic při lovení ryb se nemusíte obtěžovat s žádnými návnadami ani jinými složitými záležitostmi. Jednoduše k oku uvážete lano a ponoříte magnet do vody v rybníce nebo někde jinde. Netradiční není ani lovení kovu v řekách. V momentu přiblížení se kovového předmětu k magnetu dojde k jeho přicvaknutí. Když lov skončíte, jednoduše veškerý kovový poklad oddělíte od magnetu, omyjete jej, osušíte a jste připravení vydat se za dobrodružstvím znovu.

Kde jsem už využil svou magnetickou udici?

Nejčastěji se toulám přírodou, kde lze magnet aplikovat v podstatě na jakémkoli místě. Už jsem ale vyzkoušet i brodění se řekou a hledání kovových předmětů. Dokonce jsem jednou takto vylovil klíče ze studny, kam mi omylem spadly. Jednou jsem tímto magnetem zkoušel i vyčistit odpadní trubky a podařilo se. A jaký magnet pro lovce pokladů volit? Já doporučuji F300.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient