Zaměřeno na šatní skříně

Šatní skříň s posuvnými dveřmi se skleněným vzorem

Doménou šatní skříně nemusí být pouze šatna, ale i ložnice či dětský pokoj. Slouží totiž k přehlednému uskladnění nejen oblečení, ale také obuvi a dalších módních doplňků. Zároveň je možné ji využívat jako komoru, do které se vejde žehlicí prkno, zavařovací sklenice a hygienické prostředky.

Co od šatní skříně požadovat?

Na prvním místě je to samozřejmě přehledné uspořádání. Abychom měli oblečení stále srovnané v komíncích a na první pohled ihned věděli, co kde máme, je zapotřebí, aby šatní skříň disponovala promyšleným systémem poliček, šuplíků a organizérů. Přispívá to k lepší orientaci a současně se nám bude dařit lépe udržovat pořádek.

Jakou variantu zvolit?

Šatní skříně mohou být buď samostatně stojící, na míru anebo vestavěné. Záleží pouze na našich prostorových možnostech, pro jakou variantu se rozhodneme. Výhodou samostatné skříně je její variabilita umístění v místnosti. Zajímavým řešením jsou solitérní prvky, které umožňují sestavení většího celku úložného prostoru.

Skříně do šatny na míru jsou ideální volbou v místě, kde je nevyužitý prostor. K těmto účelům jsou využívány hlavně výklenky a místa pod schodištěm. Hlavní výhodou skříně na zakázku je možnost volby vlastního vnitřního uspořádání, které bude nejlépe vyhovovat našim požadavkům. Dalším plusem je přizpůsobení otevírání skříně prostorové dispozici. V malém bytě jistě uvítáme dveře posuvné, ve větším pokoji si můžeme dovolit pohodlnější otevírací dveře.

Zorganizujte si skříň chytře

Poličky a šatní tyče by měly být samozřejmostí. K dojmu uklizenosti ovšem výrazně přispějí úložné boxy a krabice, drátěné závěsné programy, háčky a očka na kravaty a šátky. Měli bychom také ctít zásadu, že věci denní potřeby by měly být uskladněné do výše očí a zároveň by k nim měl být volný přístup. Sezónní oblečení a doplňky patří do těch nejnižších, nebo naopak nejvyšších pozic.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient