Buďte prozíraví a pořiďte si dobré cestovní pojištění!

Kolem se tyčí obrovské velehory. Nadmořská výška nad čtyři tisíce metrů, samé malebné vesnice a mohutná řeka. Zní to jako idylické místo? To rozhodně, kromě toho však jde o oblast, která je velmi odříznutá od civilizace a mnohé, u nás banální zranění, může způsobit vážné problémy. Pojďme se nyní podívat na mé osobní zkušenosti se zdravím na cestách.

Prevence je základ!

Nejlepší možnost, jak se vyhnout zranění, je jim předcházet. Starat se o své vybavení, dodržovat hygienu a základy bezpečnosti. Co ovšem dělat v okamžiku, kdy se přeci jen něco přihodí? I v Himálaji platí pořekadlo, že štěstí nechodí po horách, ale po lidech, kteří chodí po horách. A samozřejmě i jinde, nepříjemnosti se mohou vyskytnout kdekoliv. Proto je nejlepší pojistka mít cestovní pojištění. Jeden z členů naší výpravy si například zvrtl kotník. Tak daleko od civilizace jde o velmi nepříjemnou věc. My jsme však byli přeci jen ve větším klidu, díky hodně dobré pojistce pro něj mohl případně přiletět vrtulník. Nakonec takový krok nebyl nutný, cestu do nemocnice zvládl na koni, avšak vědomí toho, že nejsme vydáni napospas přírodě, všechny velmi uklidnilo.

Dneska už není problém si sjednat cestovní pojištění online.

Pojištění je základ

cestovní pojištění online, pojištění do zahraničí online

Můj kamarád říká: “Nemít cestovní pojištění je nejlepší prevence před nemocí.” V tomhle jsem s ním nikdy nesouhlasil, ovšem zatím za vyučenou nedostal. I když kvůli své lenosti si ani nesjedná pojištění do zahraničí online, nikdy se mu ještě nic nestalo. To by se však mohlo rychle změnit. V dubnu letí do Kanady. Když jsem tam byl, jednou jsem navštívil nemocnici kvůli bolavému svalu. Konečná cena za letmé prohmatání byla několik set dolarů. Potom člověk rychle rozmyslí, jestli místo stovek dolarů raději nezaplatí stovky českých korun.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *