Jak umět motivovat ostatní

Někdy vám ani 10 vysokoškolských titulů štěstí nepřinese. Někdy prostě ten, co utekl i ze střední školy a nikdy ji nedodělal, dokáže vybudovat obrovský podnik a dokonale vést. Je to v hlavě a v srdci. Je to v umění motivovat. Máte ambice být nejlepší? Pokud ne, tak si je do života dejte. Najděte to, co vám jde samo a dělejte to.

Milujte výzvy

Co nezvládnete, to vám do života nepřijde. Milujte výzvy a neodmítejte je. A když neuspějete, budete mít fantastickou zkušenost, kterou uplatníte později. Někdy až po létech pochopíme, proč se něco muselo stát. Tak až dojde další pocit uvědomění si v podobě onoho: Aha, tak proto…, budete vědět, proč vám přišla výzva do cesty. Nejsou neúspěchy, jsou jen zkušenosti. Chtít je základ. Důležité je být vždy srovnaný sám se sebou. Nemít potřebu dokazovat něco ostatním, ale být spokojený s tím, jaký jsem, co dělám a chtít se neustále posouvat, zlepšovat, vzdělávat, zkoušet. Pokud jste totiž otevření sami k sobě, lépe se budete učit ze svých „chyb“. A hned si slovo chyba zaměňte za cennou zkušenost. Změňte úhel pohledu.

Musí vás to bavit

Pokud vás práce baví, máte vyhráno. Ze začátku se budete muset hodně zocelit, z ničeho se nepodělat a naučit se velké zodpovědnosti nejen za sebe, ale především za ty, které kolem sebe ovlivňujete a vedete tím, jak se chováte vy sami. Pokud budete přirozeně upřímní, příjemní a budete používat selský rozum, nemusíte se bát ničeho. Jediné limity, které ve svém životě máme, jsou limity v naší hlavě. Předávejte otevřeně vše, co umíte, a pokud vás někdo přeroste a bude lepší než vy, tak si zatleskejte. Jste zatraceně dobrý učitel. Učte se navzájem a udržujte kontakt. Stále si totiž máte co oboustranně dát.

Jednejte s lidmi tak, jak chcete, aby jednali oni s vámi

Základem je jednat s lidmi tak, jak chcete, aby s vámi jednali i oni. A je jedno, zda jsou to vaši přátelé, vaše děti, vaši nadřízení nebo vaši zaměstnanci. Snažte se být nejlepším příkladem a zároveň si ponechte lidskost. Klidně si ponechte slabosti a chyby, nikdo není dokonalý. Dělat ze sebe mistra světa je nejrychlejší cesta k tomu, jak se totálně znemožnit. Pokud jste nadřízený, opravdu se zajímejte o práci zaměstnanců. Debatujte nad konkrétním zlepšením podmínek pro danou práci jednotlivých lidí a je-li to potřeba, pomozte slovem i činem. Otevřený vztah, kdy si na nic nemusíte hrát, nese největší plody. Snaha se cení a z pohledu zaměstnanců dvojnásob. Otevřená a pozitivní zaměstnanecká atmosféra je největším hnacím motorem. Kolikrát mnohem větším než peníze, což si stále mnoho šéfů prostě neuvědomuje.

Zajímejte se

Každý člověk je jedinečný, a proto je vždy motivovaný něčím jiným. Všeobecná motivace na klíčové lidi neplatí. Seřaďte si třeba tato slova podle priorit a nechte je seřadit své zaměstnance: Peníze, vize, atmosféra, flexibilita a osobní růst. Můžete jich dát i víc. Srdcaři prahnou po atmosféře a stejné vizi, materiálně zaměření lidé chtějí peníze a je pro ně velká motivace každý bonus navíc, kariéristé zase chtějí vidět posun označení kariérní pozice na své vizitce, volnomyšlenkáři potřebují flexibilní pracovní dobu a možnost dělat si věci po svém. Nic z toho není špatně a hodně vám to ukáže, jak a čím se konkrétní člověk dá velmi dobře motivovat. Nespoléhejte se na to, že dnešní zaměstnanci slyší hlavně jen na peníze, i když za minimální mzdu čekat výkon opravdu nejde. Peníze jsou nutnost, ale velkou roli hraje i pracovní prostředí, vize či atmosféra. Život je z 10 % o tom, že se něco stane a z 90 % o tom, jak na to zareagujeme.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *