Vybrat ty správné myslivecké potřeby nemusí být složité

lovecké potřeby

V každém chlapovi dřímá instinkt lovce. I já jsem ho v sobě objevil. Stalo se tak ale před nějakými 15 lety. Když jsem před měsícem otevřel skříň a podíval se na to, co zbylo z mé myslivecké výbavy, sprásknul jsem ruce a doufal, že alespoň ta flinta v garáži je stále funkční. Naštěstí tomu tak bylo a já na ni mohu být i nadále pyšný. Veškerou výbavu jsem si ale musel pořídit znovu. Zprvu jsem se skutečně ulekl, nicméně později se ukázalo, že nákup mysliveckého vybavení je dnes vcelku jednoduchý. Vše jsem totiž řešil online.

Moderní myslivecké oblečení jako základ

Doby, kdy se nakoupil klasický myslivecký stejnokroj, jsou již dávno pryč. Přesvědčil jsem se o tom i na internetu, když jsem se díval na jednotlivé oděvy. Soustředil jsem se totiž hned na několik aspektů. Tím prvním byla maximální funkčnost oblečení. Materiál kalhot, košile, bundy i mikiny by měl být funkční. U kalhot je zapotřebí, aby dokázaly izolovat teplo a zároveň nezadržovaly pot. Bunda by měla odolat dešti a větru. U mikin je zapotřebí, aby zahřály. Myslivecké oblečení musí mít také dostatek kapes a být vyvedené v barvě lesa. Nakonec jsem si po dlouhém přemítání a váhání mezi jednotlivými výrobci vybral značku Cramp Tagart.

A co nejnovější lovecké potřeby?

Vyrazit i do té naší české divočiny jen s flintou by bylo pošetilé. Vždyť dnes existují skvělé moderní lovecké potřeby, které vám pobyt v přírodě ještě více zpestří, oživí a usnadní. Hned na první pohled mi učaroval komplet lovecké židle s batohem Abisko Härkila. Obsah batohu je 25 litrů, což mi vždy úplně stačilo, a sedátko je maximálně pohodlné a lehké. Už jsem taky starší pán a pohodlí ocením i v lese. Nakonec jsem si v eshopu kostelecky.cz zakoupil také čelovku se dvěma diodami. Minulý týden jsem ji poprvé použil a světla vykouzlí opravdu hodně. Aktuálně se chystám do lesa příští týden, kdy se u nás koná hon. Zimy ani ničeho jiného se už se svou novou výbavou nebojím.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient