Zdravý zaměstnanec = výkonný zaměstnanec!

To vědí všichni. Ale dá se ve firmě nějak přispět k tomu, aby se zaměstnanci cítili lépe, byli fit a také odváděli lepší výkony? Když se chce, jde všechno! Tak se pojďme podívat, co člověk potřebuje k tomu, aby zůstal co nejdéle fit a aby se mu dobře pracovalo:

Stránka pohybu

Pro to, aby člověk bal celkově fit, se prostě musí hýbat. V provozech, kde jsou zaměstnanci stále v pohybu, to snad ani problém není. Ten může nastat v případě, že lidé musejí dělat stejný pohyb stále dokola. Pokud je ve vaší firmě linka, u které se lidé musejí hýbat stále stejně, umožněte jim několikrát během směny několikavteřinový tělocvik, kdy si tělo protáhnou i na opačnou stranu.

Pokud v práci lidé sedí, je to zcela jiná situace. Zaveďte firemní cvičení, alespoň jednou za hodinu a půl. Nechte si poradit, jaké cviky sestavit za sebou a požádejte zaměstnance, aby se jim pravidelně věnovali. Můžete tím podmínit třeba i některé bonusy. Lidé se protáhnou, mozek se prokrví a a na výkonu to bude hned znát.

Stránka stravy

Další a neméně důležitou stránkou celkové fyzické kondice a výkonnosti zaměstnance je pravidelná, pestrá a zdravá strava. Ne každý ze zaměstnanců na to dbá a mnozí celou pracovní dobu nejedí vůbec nic. O pití (nealkoholických nápojů) ani nemluvě.

Proto není od věci se zaměřit i na tuto stránku. Nechat si poradit, jakou stravu by měli mít lidé, kteří pracují spíše fyzicky. A co naopak by měli jíst ti, kteří odvádějí duševní výkony. Ve firmě pak nabídnout snídaně i svačiny. Včetně vhodných nápojů. Zaměstnancům, převážně ženám, to jistě přijde velmi vhod, přijít k hotovému.

A nemusí jít o nic světoborného, stačí koupit doporučené suroviny a nechat z nich připravit pokrmy. Když si prolistujete Lidl leták anebo Kaufland leták, zjistíte, že když budete hlídat akční ceny, do snesitelných nákladů se vejdete vždy. Zejména, když se na jejich uhrazení budou výrazně podílet i sami zaměstnanci.

Pokud poskytujete i obědy, zaveďte v nich zdravou nabídku. I rychlý a studený oběd ve směnných provozech může mít zdravý základ. A pokud dáváte jen stravenky, přičemž lidé se stravují jinde, vyjednejte jim třeba množstevní slevu ve zdravější restauraci či jídelně poblíž firmy.

Stránka nálady

Příjemné pracovní prostředí také dělá divy. Ale jak jej docílit? Můžete si v provozu dovolit hudbu či puštěné rádio? Nebo by to byl jen rušivý prvek? Pokud by vadilo mluvené slovo, mohli byste pouštět třeba jen melodie k podbarvení?

A co kolegiální vztahy na pracovišti – zajímáte se o ně? Máte mezi svými zaměstnanci i někoho, kdo se vyzná v mezilidských vztazích – zejména pokud jste větší firmou? Co třeba teambuilding, pouštíte se do něj pravidelně?

Alkohol? Návykové látky?

To je samozřejmě to poslední, co by do firmy patřilo. Tedy, s výjimkou firemní oslavy či večírku, samozřejmě. Hlídáte si občas zaměstnance, zda nepracují pod vlivem alkoholu či drog? Jednak by byli ohrožením pro své okolí, ale i pro sebe. V nebezpečí je v takovém případě i firemní vybavení, jméno firmy a též vaše peníze, pokud by zrovna přišla na kontrolu inspekce…

Učení není mučení

Všichni, kdo chtějí být dlouho fit, se stále musejí učit novým věcem. Umožněte svým zaměstnancům navštěvovat různé kurzy, které budou více i méně souviset s výkonem jejich práce. Nejde o kurzy v pracovní době, může jít čistě o volnočasové aktivity, na které jim, coby firemní zákazník, můžete vyjednat výraznou slevu.

V rámci pracovní doby pak rozvíjejte jazyky a moderní technologie – na těch pozicích, kde se dají i jen trošinku využít. Takže na všech.

Když navíc poskytnete kurzy finanční gramotnosti, tak si zvýšíte pravděpodobnost, že na žádného z vašich zaměstnanců nebude vypsána exekuce, že nebude vystaven osobnímu bankrotu. Tím ubude papírování a práce i vám. Pamatujte také na to, že zaměstnanec, který má exekuci, není nijak motivován k lepší práci, když jeho plat stejně odejde jinam. Finanční povědomí zaměstnanců se vám vyplatí vždy.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *