Jak exekutorský úřad zachránil výplaty mých zaměstnanců

exekuce - finance

Začátky podnikání jsou vždycky těžké. Máte-li dostatečný kapitál, polovina problémů je vyřešených. To bohužel nebyl můj případ. Výplaty mých zaměstnanců byly závislé na tom, zda mi všichni za služby zaplatí včas. Většinou tomu tak bylo, ovšem jednoho dne se objevila potíž. Spolehlivý odběratel najednou nezaplatil. Až později jsem se dozvěděl, že to bylo kvůli osobním problémům, ovšem jeho vinou jsem pak trpěl já i moji zaměstnanci.

Mám pochopení, že občas peníze prostě nejsou. Kdybych je nepotřeboval, tolik bych na včasném zaplacení faktury netrval. Nejdřív jsem se pokoušel vše vyřešit rozumnou domluvou, odběratele jsem znal, šlo o dlouholetého zákazníka. Ale nic nepomohlo. Hlavou mi v tu chvíli běžely různé myšlenky, uvažoval jsem snad i nad zaplacením lichváře. Pak jsem se dozvěděl, že by mi v mé situaci mohl pomoci exekutorský úřad.

Exekutorský úřad místo soudu

Samozřejmě bych se svých peněz mohl domáhat soudní cestou, nicméně v takovém případě by mě čekala zdlouhavá jednání, odvolací lhůty a kdo ví, jak by vše dopadlo. Proto jsem se obrátil na exekutorský úřad Ostrava. Institut soudního exekutora zřídil stát v roce 2001 převážně za účelem zkrátit čas čekání na vymáhání pohledávek.

Bez zbytečných tahanic

Celý proces byl velmi jednoduchý. Zašel jsem na exekutorský úřad, poskytl jsem všechny potřebné informace a na oplátku mi byly sděleny předpokládaná úspěšnost, časová náročnost a předběžné náklady. Podal se návrh na exekuční řízení, a jelikož byl uznán za oprávněný, došlo na exekuci. Já jsem dostal své peníze zpět, a to bez jakýchkoliv problémů. Sám jsem nemusel řešit žádné předpisy, nařízení a zákony ani studovat, na co mám vůbec právo.

Závěrem bych všem rád poradil, ať se před svými dluhy neskrývají, ale snaží se je vyřešit. Exekutor Ostrava pomůže totiž i těm, co stojí na straně dlužníka. Žádná situace není bezvýchodná. Ostatně myslel jsem si to i o té své a jak dobře všechno dopadlo.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient