Hledal jsem auto pro každodenní cestování. Kia byla jasná volba

Současný trh s osobními vozidly je skutečně rozmanitý, a proto rozhodování pro mě bylo docela těžké. V první řadě jsem hledal značku, do které bych vložil veškerou svou důvěru. Po přečtení několika odborných recenzí, článků a diskuzí jsem se jednoznačně rozhodl pro automobilového výrobce Kia Motors Corporation.

Zjistil jsem si, že společnost Kia Motors byla založena v roce 1944 a že působí ve více než 165 zemích světa. Ovšem mnohem zajímavější byly informace týkající se konkrétních automobilů. Rozhodoval jsem se mezi modely Sportage, Ceed, Stonic, Rio a Optima. A ještě musím podotknout, že jsem chtěl úplně nový kus, neboť v dnešní době se snaží autobazary prodat zajíce v pytli od tygra.

Kia Sportage

Impozantním vzhledem se pyšní SUV Kia Sportage. Jakmile jsem při testovací jízdě usedl za volant, nemohl jsem si nevšimnout praktického a elegantního interiéru. Designéři si dali záležet na detailech a konkrétně se mi zalíbila kombinace chromovaných detailů a lesklých doplňků. Představil jsem si také, že v tak prostorném vozidle by byla jedna radost jezdit s celou rodinou na dovolenou. Pořizovací cena Kia Sportage začíná na 399 900 korunách.


Kia Sportage
Kia Sportage

Kia Ceed

S atraktivnější cenovkou 299 980 korun se chlubí Kia Ceed s chytrým parkovacím asistentem a sportovním nádechem. Stejně jako předchozí model, tak i Kia Ceed má něco do sebe, co se designu týká.

Kia Stonic

S manželkou máme dvě malé děti, a tak jsem přemýšlel i trochu do budoucnosti. Přece jen cestovat do Chorvatska se dvěma dětmi nebude legrace. Potřebovat budeme spoustu úložného prostoru, který se mi zalíbil u Kia Stonic. Zároveň se jedná o automobil, jenž bude na silnicích zářit svým neotřelým vzhledem. Jeho cena začíná na 309 980 korunách.

Kia Rio

Další vozidlo, které je pro rodinný život jako stvořené, je Kia Rio s cenou startující na 249 980 korunách. Interiér je naprosto vzdušný a prostorný, což se mi hodně líbilo. Při sklopení zadních sedadel automobil nabízel dostatek úložného prostoru, který je někdy potřeba, když například něco stěhujeme.

Kia Optima

Závěrem jsem si vytipoval ještě vozidlo Kia Optima, které si mě podmanilo svým nadčasovým provedením. Cena se však šplhá už na 619 980 korun, ale částka je naprosto oprávněná, neboť vozidlo nabízí spoustu inovací, jako je například bezdrátové nabíjení mobilního telefonu.

Po konzultaci s manželkou jsem se nakonec vydal zlatou střední cestou a sáhl jsem po Kia Stonic. A můžu říct, že to byla moje nejlepší volba.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *