Kam vyrazit na zimní dovolenou?

Jsme celá rodina velcí fanoušci lyžování. Sledujeme většinu přenosů závodů v alpském lyžování, legendy tohoto sportu patří k často skloňovaným jménům u našeho stolu. A samozřejmě si sami velmi rádi zalyžujeme. Už mnoho let se snažíme vyhýbat českým střediskům, tam vás většinou nic moc dobrého nečeká. Mnoho let jsme vyráželi do Dolomit v Itálii, kde se nám moc líbilo, avšak minulý rok jsme si řekli, že by to chtělo jednou větší změnu. Rozhodli jsme se zjistit, jaké je lyžování ve Francii.

Do Francie nejen na Riviéru

Asi ne všichni mají spojeno lyžování Francie dohromady. Při zmínění země galského kohouta si spíše vzpomeneme na víno, pláže a Paříž. Ovšem na jih země také zasahují Alpy a další vysoké hory, kde se dá krásně lyžovat. Skvělým příkladem je Val Thorens, což je nejvýše položené lyžařské středisko v Evropě. Zkrátka francouzské Alpy mají rozhodně co nabídnout. My jsme se vypravili do střediska Les Menuires. Jaké to tam bylo?

Krásné lyžování

Ať si každý říká, co chce, ale nejpodstatnější je v každých horách kvalita sjezdovek s dostatkem sněhu. Krásné okolí, příjemní vlekaři a hezký hotel sice mohou vaši náladu zlepšit, ale přeci jenom jste takovou délku jeli hlavně kvůli širokým a rovným sjezdovkám, kde se nemačkáte se stovkami dalších lyžařů. A přesně tak tomu bylo na Les Menuires. Vzhledem k tomu, že celková délka všech lyžařských tratí je kolem 160 kilometrů, není ani divu, kolik jsme kolem sebe měli místa. Sice podobným atrakcím moc nefandím, nakonec jsem si však vyzkoušel i snowpark, který byl k dispozici, a zjistil, že skoky jsou o dost zábavnější, než jsem si pamatoval. Zůstala nám v hlavě jediná otázka. Kam se vydáme letos? V prospektech vypadal velmi lákavě Tignes, ale od známých jsme dostali tip na středisko Les 2 Alpes, takže se ještě musíme rozhodnout.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *