Co nosí fotbalisté aneb správný fotbalový dres

dresy

Na první pohled na tom, co máte při hraní fotbalu na sobě, až tak nezáleží. Jestliže nehrajete na vyšší úrovni, je důležité především nadšení do hry. Na druhou stranu i menší fotbalový tým si zaslouží mít své dresy. Nejenže kvalitní materiál dobře odvede pot a bude pohodlný, shodné dresy také pomáhají budovat týmového ducha.
Hráči nenosí fotbalové dresy jen tak pro nic za nic. Divákům pomáhají jasně rozlišit, kdo je z jakého týmu, vytváří pocit sounáležitosti, ubírají starosti s tím, co si vzít na sebe. Zároveň obvykle slouží jako reklamní prostor pro sponzory. Kvalitní dresy už dávno nejsou drahou záležitostí a se sponzorským darem, výměnou za nějž se na dres umístí logo, si je může dovolit i sebemenší tým.

Inspirujte se od profesionálů

Správný dres by se měl skládat minimálně z trička a šortek. Trička mají být opatřena číslem hráče na zádech, případně jeho přezdívkou. Zpravidla je lepší pořídit dresy s krátkým rukávem. Budete-li venku trénovat i při chladnějších teplotách, vezmou si pod ně hráči třeba funkční triko s dlouhým rukávem. To je ostatně jeden z důvodů, proč je lepší sáhnout raději po větší velikosti, ať jsou dresy volnější. Pravidla FIFA stanoví, že spodní tričko, jehož rukávy vykukují, by mělo mít stejnou barvu jako svrchní dres, avšak na trénincích nic takového není potřeba dodržovat. Čeho se však držte, je jiná barva dresu brankáře.

Nezapomeňte na štulpny

Podobně to funguje se šortkami. V zimě si pod ně hráči mohou vzít dlouhé zateplené legíny, podle FIFA by zase měly být ve stejné barvě. Elegantním řešením jsou také štulpny, vysoké podkolenky. Nakupte je v týmových barvách a vybavte celý tým proti zimě.
Vybrat si fotbalové dresy už dnes není žádný problém. Pravděpodobně ani nebudete vědět, jakou variantu límce, rukávů, trenýrek a štulpen zvolit. A stejně rozmanité jsou i možnosti designu. Věděli jste, že je možné si jednoduše navrhnout své originální dresy? Inspirujte se třeba u oblíbeného fotbalového týmu a nechte si zhotovit podobné fotbalové dresy u DDsport.cz.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient