Operativní leasing zachránil akutní nedostatek aut v naší rodinné firmě

Založili jsme si s manželkou malou rodinnou firmu, do které jsme přibrali ještě její kamarádku. Staráme se o malý sad, zahradnictví, skleníky s květinami a zeleninou. Naše vypěstované produkty prodáváme v malém obchůdku, který nám rovněž patří, a ještě se snažíme o distribuci přebytků formou prodeje na farmářských a víkendových obecních trzích. Kamarádka s mojí paní se starají o květiny a vedou účetnictví, já se věnuji rozvozu vypěstovaných plodin a prodeji. Práce nám jde od ruky, přece jen je v poslední době sháňka po domácích výrobcích a po takzvané bio zelenině.

I když jedno auto máme, přece jen je druhé občas potřeba

Ovšem rozšiřující se poptávce jsme museli přizpůsobit i časové a distribuční možnosti. S víkendovým prodáváním nám pomáhá neteř… Jsme tedy opravdu rodinná firma. Otazník nastal ve chvíli, kdy bylo třeba zavézt objednané květiny do soukromého květinářství a zároveň být v ten samý moment na trhu se zeleninou. O brigádníky by nebyla nouze. Museli jsme však vyřešit akutní nedostatek aut. Vlastníme sice pick up, který nám k rozvážení bedýnek se zeleninou i boxů s květinami bohatě stačí, ale jak vyřešit momentální situaci?

Auto na splátky byla ideální volba

S nápadem půjčit si auto na splátky přišla podnikavá kamarádka, jíž to doporučil manžel. Operativní leasing byl v naší situaci ideální volbou. Koukli jsme na doporučené stránky https://www.driveto.cz, jež mají širokou nabídku aut a členský věrnostní klub. Byli jsme totiž upozorněni, že ne všechny autoprodejny jednají při sjednávání půjčky na auto čestně. Zatajují zdánlivě nepodstatné věci jako nezajištění havarijního pojištění, případně vysoké navýšení splátek, když překročíte stanovený roční limit najetých kilometrů.

Sháněli jsme pick up alespoň na tři roky

Vypočítali jsme si, že ročně najezdíme zhruba dvacet tisíc kilometrů, vybírali jsme možnost operativního leasingu na auto s tímto limitem. Zároveň jsme při procházení nabídek vozů zjistili, že když si auto pronajmeme na déle než 24 měsíců, budeme mít měsíční splátky výrazně nižší. Vzhledem k tomu, že s autem budou jezdit víceméně častěji holky, uvítali jsme pronájem auta se servisem v ceně po celou dobu pronájmu. Je pravda, že všechny půjčované vozy od Driveto mají havarijní pojištění a servisování po celou dobu leasingu.

Citroen Berlingo nás měsíčně stojí kolem čtyř tisícovek

Pro naše potřeby se jevil jako optimální model Citroen Berlingo Kombi v benzinu. Roční nájezd zde byl limitován 20 000 kilometrů, což nám vyhovovalo. Doba pronájmu zde byla stanovena na tři roky – opět skvělá volba! V ceně byl zmíněný servis, ale i zimní pneumatiky. Rozhodujícím faktorem pro výběr berlinga byla možnost pronájmu jak firmě, tak soukromé osobě. Zvolili jsme obojí možnost pro případ, že jednou bude chtít řídit manželka a jednou její kamarádka. No, a v neposlední řadě byla určující cena. Platíme 4022 Kč měsíčně bez DPH. Navíc jsme jako bonus dostali poukaz na první tankování ve výši tisíc korun. Proto můžeme možnost pronájmu auta formou operativního leasingu jen doporučit!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *