Jak si najít nové přátele, když už jsme dospělí

Na škole si to ani neuvědomujeme a máme kolem sebe dost přátel, pak ale s věkem opravdových přátel spíše ubývá. Měníme se my i naše zájmy, životní cesty se rozcházejí do mnoha směrů, přibývá povinností a ubývá volného času. Po čase své přátele dokážeme spočítat na prstech jedné ruky. Nová přátelství se ve vyšším věku navazují méně snadno. Můžete třeba obnovit staré kontakty přes sociální sítě.

Zpět do školy

Jednou z možností je zkusit další studium. Existuje široká nabídka různých kurzů a workshopů. Odpočinkové záležitosti, kreativní činnosti, výuky jazyků i studium různých oborů. Kurzy manuálních dovedností patří mezi ty nejvíce navštěvované. Můžete se ale naučit být i více asertivní nebo i vtipný. Společenskou část programu pak budete trávit společně s dalšími účastníky a jistě se najde někdo, kdo vám padne do oka. Každý kurz může být příležitostí potkat zajímavé lidi s podobnými zájmy a naladěné na nová setkání.

Cestování

Vydejte se na cesty do neznáma. Alespoň jednou za rok vyrazte na místo, kde jste předtím nikdy nebyli. Cestování rozšiřuje obzory, je obohacující a zábavné. Bude také mnoho příležitostí k seznámení. Nejde jen o daleké výpravy, i když poznat někoho z jiné kultury je velmi obohacující. Zajímavé země leží i kolem našich hranic a neobjevená místa jsou i ve vlastní zemi. Dobří lidé žijí všude a možnost seznámení nastane kdykoliv.

Pořiďte si psa

Domácí mazlíčci přátele nenahradí, ale mohou nám přivést nové lidi do života, které bychom jinak nepotkali. Při venčení psa vás oslové mnoho cizích osob a i při krátkých rozhovorech může vzniknout nové přátelství. Nejde jen o procházky. Seznámit se můžete u veterináře, ve zverimexu a na dalších místech, kam se psem zajdete.

Netradiční pozvánky

Seznamování máme spojené především s dobou, kdy hledáme nového partnera či partnerku. S přáteli to funguje úplně stejně. Jde prostě o to nebát se poznat nové lidi a pustit si je do života. Partnerské seznamování se s přátelským prolíná, protože tam, kde nevznikla láska, dostane prostor i nové přátelství. Jděte na každou akci, která se vám v okolí zalíbí, klidně to může být antivalentýnská oslava pro nezadané. Možná nepotkáte protějšek, ale přátele na celý život. Překonáte ostych při seznamování a přestanete se bát nečekaných pozvání.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *