Jak si sednu, tak si lehnu, aneb vybíráme pohovku

pohovka, sedačka, rozkládací pohovky, gauč,

Každý z nás se chce ve svém domově cítit příjemně. Útulné bydlení má značný vliv na naši psychiku. Není proto radno podceňovat vybavení bytu. Doma bychom se měli cítit nejen bezpečně, ale hlavně pohodlně. Zkusme se na chvíli zamyslet nad tím, jak vypadá náš obývák. Jeho dominantou by měla být sedačka nebo pohovka. Pokud zvolíme vhodný materiál a rozměry tohoto nábytku, bude se nám nejen dobře relaxovat, ale ani se nebudeme muset stydět pozvat domů návštěvu. Pojďme se podívat, jak vybrat tu správnou pohovku.

Řešení do malého bytu

Mnoho lidí se potýká s problémy plynoucími z omezeného prostoru v bytě. Jestliže bydlíme v garsonce, kam se sotva vejde dvoulůžko, natož ještě sedačka, zaměřme se na rozkládací pohovky. Ty mohou dobře posloužit jako postel a po složení jako gauč. Ušetříme tak spoustu prostoru a byt bude působit upraveně a útulně. Nemá cenu se strachovat z nekvalitního spánku. Dnes už je možné na trhu sehnat pohovky, jejichž spací plocha se vyrovná kvalitní postelové matraci.

Rozkládací pohovky se samozřejmě hodí také do větších bytů. Pakliže máme rádi společnost a často u nás přespávají přátelé nebo poskytujeme ubytování couchsurferům, oceníme toto vybavení nejen my, ale právě i naši hosté. Po rozložení pohovky vznikne spací plocha pro dva lidi, takže už nebudeme muset řešit, kam návštěvu uložit.

Praktické a trendy

Moderním trendem v bytovém designu jsou rohové pohovky. Pravda je, že ty už vyžadují větší prostor, a proto není vhodné pořizovat je do malých bytů. Ačkoliv se může zdát, že se nám do garsonky nebo malého obýváku taková sedačka rozměrově vejde, výsledek ve většině případů nevypadá moc hezky. Do prostorných pokojů je však rohová pohovka skvělou volbou, a to hned z několika důvodů. Kromě toho, že dobře vypadá, navíc často disponuje úložným prostorem a mnoho z nich se dá rozložit na lůžko. Jestliže upřednostňujeme online nákup před kamennými obchody, můžeme využít porovnávač nábytku InHaus.cz, kde nalezneme produkty z řady obchodů na jednom místě.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient