Tajemství oslňujícího mládí a krásy Vivienne Westwood v 80. letech

První dáma britské módy jménem Vivienne Westwood už sahá pomalu na 80. let věku. Nikoho ani nenapadne, že by tahle energická a nonkonformní dáma chtěla ve své práci a životě zvolnit. Její kolekce patří mezi nejočekávanější na světových Fashion Week a hodně pozitivních ohlasů se netýká pouze její práce, ale nadšené ohlasy jsou i na její vzhled. Královna punku, jak se slavné návrhářce Vivienne Westwood přezdívá, se svým svérázným receptem na skvělý vzhled nijak netají. Mluví o něm bez okolků a nemá žádné tajnosti.

Šaty dělají člověka

Tahle dáma si s věkem vrásky nedělá a rozhodně mu nijak nepřizpůsobuje svůj šatník. Díky svým outfitům a stylingu působí velmi osobitě a zaujme na první pohled. Vivienne Westwood každoročně udivuje zejména vzhledem své pleti. Ta je totiž svěží a působí oslnivě. Tahle dáma dokáže strčit do kapsy mnoho svých dalších mladších kolegyň. Důkazem je například její série aktů, kterou nafotila ve svých 68 letech se známým německým fotografem Juergenem Tellerem. Ten navíc prohlásil, že když před ním seděla Vivienne Westwood nahá, pomyslel si jen: „O Bože!“ Vážně prý nečekal, jak krásná a jak skvělá bude spolupráce s ní.

Tajemství mládí Vivienne Westwood

Vivienne Westwood dostává mnoho otázek, jak to vlastně dělá, že je tak svěží a její odpovd vás asdi překvapí, protože to, jak si svůj mladistvý vzhled udržuje, komentuje jednoduše: „Moc se nemyji.“ Což sice působit jako vtip, ale opak je pravdou. I když vás to může šokovat, je to tak. V loni na tiskové konferenci po pařížském Fashion Week ji doplnil její manžel Andreas Kronthaler, že je to pravda a že si sprchu dopřeje jednou do týdne, proto je tak oslnivá. V jiném rozhovoru uvedla, jak její ranní rituál vypadá. Doslova uvedla, že si jej prostě ráno opláchne důležitá místa a vyrazí do práce.

Revolucionářka v módě

Krásná pleť a svěží vzhled asi ale není hlavním důvodem, proč návrhářka nepoužívá sprchu třeba i 2x denně. Je revolucionářkou v módě, snaží se změnit celkové vnímání módního průmyslu i osobní odpovědnosti k životnímu stylu. Je bojovnicí za ekologii a můžete si vidět ve spotu kampaně na Světový den vody, kde upozorňuje na vyčerpání našich vodních zdrojů těžkým průmyslem. V současné době jsme obklopeni obrovským počtem kosmetiky a předepsaných rituálů. Vivienne Westwood se nenechává ošálit a stále si udržuje klidný, pro někoho až feministický a protikulturní postoj. Je to přece královna punku.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *