Hormon štěstí

Cit .

Pouhé slovo.

Při skutečnosti, kdy ho cítíme můžeme být i sami no v myšlenkách ne .

Je to hodně silný pouto, To když cítíte, že dýchat v tu chvíli ani nechcete sami a
člověk který má s vámi být v tu chvíli je jinde, než by měl být a vy stále přemítáte potajmu v hlavě zda dělá to, co by jste chtěli.
V představách s ním děláte věci, který vidíte na socialních sitích a u toho vám hraje hudba, která vás ani ne empaticky ale duševně spojuje s ním.
Pátráte v paměti, jak ještě víc být pro toho člověka lepší, aby vaše pouto bylo silnější a nerozbitnější.

Občas ale upustíme od krásných, načeřených a bujných představ a vnímáme jen apaticky bolest, kterou nám nepřítomnost potřebné osoby přináší. Čímž se stáváme velmi zranitelnými, tak jakoby jsme z ničeho nic byli chromý a nedokázali přemýšlet racionálně.

Na co taky ano, v každé vteřině kdy si vzpomeneme nebo nám, jakakoli maličkost připomene ke komu patříme nám automaticky vypne mozek a člověk není schopen přemýšlet. Tak to má být . Proto stále čteme všude o bolesti, touze, vášni, budoucnosti, štastných nebo vůbec né vydařených koncích.

Štěstí je jen potulný blud tak jako cit, jen ten nejsilnější přežije. 

Srdce je jen sval skládající se z tepen, žil, horoucí krve ale co teprve endorfín, zasobující naše nervy?

Snažili jste se někdy zjistit, co tento hormon vlastně je? A proč je pro nás vůbec tak důležitý ? Že bez něj nejde prakticky žít?

Je to velmi dobrý kamarád Morfinu, a já mám občas pocit, že cit se probouzí právě na této bázi štěstí.
Umrtvuje jakoukoliv bolest a když nám schází jsme jen čistě bezmyšlenkovité postavy,byť ani to ne, jen prázdné schránky hledající cokoliv, co by nám to potěšení vrátilo.

Můžeme tudiž děkovat naší drahé polovičce,a ať už je naše, či ještě ne nebo jak to bývá v realitě ¨nikdy ne¨ , no můžeme jí děkovat za to, že v nás vyvolává pocity štěstí na bázi nevnímaní toho špatného. 
Nevnímání přirozené bolesti ale jen tahání plic kdy pomyšlení na něj je skoro smrtelně nebezpečné, mozek nevímá nepříznivé vlivy okolí a my jsme jen schránky těšící se na přitomnost. Přitomnost osoby které můžeme říkat chodící endorfín.
 

 

 

 

 

 

One thought on “Hormon štěstí

  1. No musím smeknout pomyslný klobouk, protože tohle má takovou hloubku kterou tohle téma zaslouží.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *