Kvůli našim zvířatům jsme založili firmu na výrobu a prodej krmiva 

Balící stroje, balící technika

S manželem jsme dostali nápad… V rodinném domku, kde chováme vyjma slepic, hus a kachen i pár psů a koček, už nám začalo přerůstat přes hlavu to, kdo bude kupovat žrádlo, krmení, kde se bude skladovat píce, kde zbytky a jak se vůbec v našem malém hospodářství popasujeme s prostorem. Psy chováme v obrovských kotcích, které by jim určitě záviděla zvířata v zoo. Tedy, žádného Srstku ani Kubišovou na nás posílat nemusíte. Psi opravdu netrpí.

Péče o naše opeřence by měla jít příkladem technikům z velkochovů

Ptačí osazenstvo jsme umístili do oploceného výběhu, kde si můžou dle libosti spásat trávu, pinožit se v bahně, jejich mláďata se spokojeně batolí a bahní ve svém malém kačáku – obří kaluži uprostřed výběhu. Těm by zas záviděli ptáci a jiná zvířata, která jsou chována v nevyhovujících podmínkách, v uzavřených prostorech, boxech v drůbežárnách, v nichž se nemůžou ani otočit. O kočky nemusíme mít starost vůbec. Ty si žijí svým vlastním životem, misky jim plníme tak, aby na ně nedosáhli psi. Někdy se nám dokonce číči odvděčí a přinesou na oplátku na práh nějakou dobroty samy.

Využili jsme znalostí a zkušeností našich dětí

Uchovávání žrádla si žádalo okamžité řešení. Protože už jsou naše děti velké, dokonce dcera vystudovala ekonomii a syn zemědělskou školu, přemýšleli jsme nad nějakým podnikatelským záměrem, v němž by se zúročily naše zkušenosti, a pokud by nevydělával, aby nám byl alespoň k nějakému užitku. Postupně jsme se pustili do výroby sušeného psího žrádla. Máme vlastní malou výrobnu, kdy zpracováváme maso, kosti, kůže a další přídavné látky dle doporučení veterinářů.

Překonali jsme i nástrahy kladené hygieniky a veterinární správou

Určitou anabází byla hygienická povolení a kontroly ze státní veterinární správy, ale i tyto překážky jsme úspěšně zdolali. Před zajištěním odbytu bylo třeba zjistit, jaká balicí technika by byla pro vakuování a spolehlivé balení velkých pytlů i malých balíčků ideální. Balicí stroje mají svou výhodu ve snadné obsluze a stoprocentním výkonu. Nemůžeme si stěžovat. Krmivo se prodává dobře. Naše zvířata, ani ta od našich odběratelů nehladoví. A to je nejdůležitější!

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient