Potraviny s nejnižším počtem kalorií

Nekonečný problém. Hledáme způsoby, jak jíst a nepřibrat, jak hubnout a nehýbat se a jak nabrat svaly bez cvičení. Není to nijak jednoduché. Přesto si alespoň trochu můžeme pomoci. Víte, které potraviny obsahují opravdu nejnižší počet kalorií? Můžeme si je dopřávat ve velkém množství a dokonce z nich ani nepřibereme. Plní sny každého z nás, přesto v našem jídelníčku velmi často chybí.

Perfektní salátová okurka

Okurka je z větší části tvořena vodou a díky tomu je její kalorická hodnota opravdu téměř nulová. Obsahuje jen 12 kalorií na 100 gramů. Skvěle se hodí na hubnutí a vyplavuje škodlivé látky z těla. Prospívá našim zubům, vlasům, nehtům, přispívá k lepšímu fungování ledvin a snižuje hladinu kyseliny močové. Nesmíte ji ale v podobě salátu ochucovat cukrem. Zvolte jablečný ocet podporující hubnutí, olivový olej a můžete si dopřát i trošku česneku. Pokud toužíte po sladkokyselé chuti, použijte stévii.

Zaměřeno na celer

Asi jste se už nyní ušklíbli. Tato velmi lahodná pochoutka je bohužel většinou nenáviděná zelenina. Celer má specifickou vůni i chuť. Je jednou z potravin, jejíž kalorická hodnota je celkem zanedbatelná. Obsahuje pouze 15 kalorií na 100 gramů. Celer je známý pro své léčivé schopnosti a oproti kalorické hodnotě, nejsou vůbec zanedbatelné. Má velké antibakteriálními a dezinfekčními účinky. Výborný je syrový, zapečený, upečený na tenké plátky na pečícím papíru, dušený i v omeletě s vejcem.

Opomíjený chřest

Dávno zapomenutá zelenina zažívající znovuzrození. Nenápadná rostlina obsahuje pouze 15 kalorií na 100 gramů. Chřest je stále více populárním především díky blahodárným účinkům na naše zdraví. Napomáhá při onemocnění ledvin, močových cest, podporuje krevní oběh a díky vysokému obsahu vlákniny urychluje trávení, což během hubnutí a udržování váhy jistě oceníte.

Blahodárné zelí

O zelí je již dlouho známo, že je jednou z nejzdravějších potravin vůbec. Současně je i jednou z nejméně kalorických potravin. Zelí obsahuje pouze 20 kalorií na 100 gramů. Nejlepší je samozřejmě v syrové podobě. Tepelnou úpravou se v něm obsažené cenné látky, zejména pak vitaminy a minerály. Výborné je ale i zelí kysané, které vašemu trápení velmi prospěje a dodá vitamín C, který si tělo samo neumí vyrobit.

Zásaditost citronu

Přes svoji kyselost jde o potravinu zásaditou a k překyselení organismu nám nepřispěje. Pokud chcete shodit nějaké to kilo, sáhněte po citronu. Obsahuje pouze 25 kalorií na 100 g, je úžasným zdrojem vitaminu C a celé řady antioxidantů, které nám napomáhají s pročišťováním organismu. Svůj den tedy vždy začněte se sklenkou buď převařené nebo odstáté vlažné vody obohacené o pár kapek citronové šťávy. Můžete si třeba každý den dát půlku citronu a tu druhou uzavřít d krabičce do lednice.

Vodní meloun

Každý, kdo si hlídá kalorie ví, že ovoce je prostě díky velkému obsahu cukru při hubnutí téměř tabu. Skvělým pomocníkem při redukci váhy je ale vodní meloun obsahující 25 kalorií na 100 gramů. Pročistí tělo, je tvořen karoteny a antioxidanty odbourávající toxické látka z našeho organismu. Příště tedy raději než po čokoládě klidně sáhněte po zralém melounu.

 

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient